Fotokurs igår med lärorik teori samt foto på hunden Zecar

Igår var vi kursdeltagare så väldigt på hugget med tusen frågor så vi hann inte ut och fota. Blev mycket teori men väldigt lärorikt.

Lärde mig varför mina bonsaifoton (som jag lade in förra gången)  inomhus med lysrör , spotlights, glödlampor samt fönsterljus och olika bakgrunder inte blev så bra. Fick en genomgång om vitbalans och inställningar i  kameran  av  glödlampor, lysrör mm som jag hittade i menyn att kunna ställa in. Dessutom hur det hade underlättat om jag hade haft en ordentlig blixt. Blev lite matematik och siffror också.

Vi gick också igenom ljusmätningsmetoder Matrix, centrum och spot,

Inställning på spot  ska vi öva på till nästa gång.

Mer prat om bländar respektive slutarinställning och ISO som vi tydligen aldrig får nog med då frågor från oss kursdeltagare haglar. Något man måste nöta in.

Jag kom också underfund med att våra kameror fungerade olika att ställa in med knappar eller i menyn.

Vår fotolärare har ett väldigt tålamod med oss. Igår var vi som tjattrande hönor som ville veta allt på en gång och gå i förväg på ”överkurs”. Tålamod, tålamod så kommer det efterhand att sitta i huvudet.

Lägger in några foton som jag tagit för någon vecka sedan på min ena dotters hund Zecar. Han skulle jag behöva nu för att träna fotning med spotinställning.  Men jag får väl låna honom samt ta på annat.

2013-08-25 Degeberga macro kräftfest 095 - Kopia 2013-08-25 Degeberga macro kräftfest 086 2013-08-25 Degeberga macro kräftfest 092

2 tankar om “Fotokurs igår med lärorik teori samt foto på hunden Zecar

  1. Jag köpte min systemkamera i påskas och hade ingen kunskap alls. Gick kurs 9 av 10 ggr i våras och har nu startat igen i höst. Det är först nu som jag börjar få in och har smält saker. Blir lättare och lättare att förstå. Men det är väl så med allt som är nytt att det är grekiska så jag tror nog du hade kunnat gå fotokurs. Men ju mer man lär ju roligare blir det. Det blir fotografen som styr över bilden och inte kameran.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.