Fåglar i vinterväder

När jag tog min fotopromenad häromdagen så fotade jag lite fåglar. Vissa uppburrade i kylan, en talgoxe som kollade om det gick att bygga bo  i starholken.

En annan fågel med prickig mage/sida som jag inte vet vad den heter. Kan det vara björktrast? Någon som vet? Lyckades inte få till dessa med inställningen på kameran då jag tog rakt upp mot himlen . Blev jättemörka men jag har försökt få fram dem så de blev synliga  med hjälp av redigering efteråt.   Ville lägga in dem ändå eftersom jag vill veta vad det är för fågel. De satt i en stor flock i ett träd.

Det var en gråmulen dag men ändå trodde jag att det var ljust av den vita snön. Så det blev en hel del experimenterande med ISO slutare och bländare.  Att fota i gråmulet väder med kritvit snö har jag aldrig gjort förut. Någon gång ska vara den första.

2014-01-28 Natur i snö 114 2014-01-28 Natur i snö 077 2014-01-28 Natur i snö 085 2014-01-28 Natur i snö 089 2014-01-28 Natur i snö 110

8 tankar om “Fåglar i vinterväder

  1. Fina bilder! Fint att ni fått snö nu! Fåglar är jag inte så där jättebra på mitt i vintern. Brukar vara mer uppdaterad på vårkanten när jag kikar i fågellexikon ofta. Men nån slags trast kanske det är. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.