Hamlade Skånska pilar på min vårpromenad

För en vecka sedan på vårpromenaden kunde jag inte låta bli att fota dessa nyhamlade pilar.

Jag är lika förundrad varje år när man kan se nu i början av året, hur man totalt skurit ner alla grenar på de skånska pilarna. Och tänk, till sommaren har grenarna vuxit ut igen. Funderar på  hur vissa ens kan leva då de inte har något innehåll i stammen.

Har fullt med Pilealleér  på nära håll men det står snöpinnar intill nästan varje Pil så det blir i nuläget inga bra foton av det. Men snöpinnarna tas väl snart bort, för mer snö blir det inte i år.

Idag körde bonden och gödslade sin höstsådd på åkern intill oss. När bönderna hittat ut så är det verkligen vår. Lärkan har också kommit!!!!

Sista fotot är från bygatan i Räng sands by med skånska gårdar. Tyckte himlen blev så fin bakom trädet.

2014-02-23 Vintergäck 001 2014-02-23 Vintergäck 003 2014-02-23 Vintergäck 004 2014-02-23 Vintergäck 024

17 tankar om “Hamlade Skånska pilar på min vårpromenad

 1. Du har då verkligen vår hos dig ! … I natt hade vi en salig röra av regn, hagel, åska … Och det hela avslutades med nån slags snöstorm …
  Ur led är vårt nordiska klimat ! … // Maria 🙂

  Gilla

 2. Ja våren har kommit ovanligt tidigt i år. Allt är på gång samtidigt. Vädret är verkligen ur led.Just nu så skiner solen så härligt om dagarna. Det blir så varmt i huset då solen skiner in genom vårt stora fönsterparti så idag har vi haft öppet terassdörren hela dagen!!!

  Gilla

 3. Ojojoj, de där pilarna såg eländiga ut! Men fina bilder du tagit på dom. Ja, här går det lite långsammare, 4 plusgrader och lite blåsigt. Och idag mulet, men en sol som försökte tränga sig igenom diset. Blev riktigt vackert till slut. Men lite kallare än er har vi nog. 🙂

  Gilla

 4. Pilen är verkligen den skånska slättens träd. Där står de på rad snaggade och längre fram, med sina kvastar rakt upp. Härliga trädfoton! Tack för att jag fick följa med på fotorundan! 👍

  Gilla

 5. ”Funderar på hur vissa ens kan leva då de inte har något innehåll i stammen” Det är på grund av att vatten- och näringstransporterna (de primära i alla fall) sker straxt under barken. ”Innanmätet” är relativt passivt och tillför inte mycket till trädets överlevnad, förutom stabilitet. Ett träd dör dock om man tar bort barken (och då blottar transportvägarna) vilket man gör vid t.ex. ringbarkning.
  Vet inte om du faktiskt undrade eller om du bara skrev det men jag tänkte jag kunde skriva svaret ändå 🙂

  Gilla

  • Ja om man inte ”hamlar” dem som man säger, så växer de rakt upp åt himlen. Kanske växer de ihjäl sig då. Men sedan har vi ju hängpilen också men den får ju växa som man vill ha den och klipper bara i den om man vill.

   Gilla

 6. Det är en märklig syn, de där hamlade pilarna. De ser så döda ut och så sätter de fart som bara den. Den nedersta bilden gillar jag lite extra!

  Gilla

  • Ja visst är det fantastiska träd de där pilarna som ser så döda ut. Kul att du gillar den sista bilden 🙂 Den sista bilden tyckte jag när jag tog den att den inte var så märkvärdig. Men den skildrar ju lite Skånsk bykänsla. Jag gillar himlen bakom trädet.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.