Fåglar vid och i Arriesjön

Förra inlägget var ju vyer från landskapet runt Arriesjön. Nu lägger jag in lite fåglar som jag lyckats fånga på bild där.

Jag tycker det är väldigt svårt att fota fåglar trots teleobjektiv, men det är ju bara att öva. De blir så snabbt rädda fast man är på långt håll.

Vissa bilder fångar speglingar i sjön av vass eller träd. Ljuset på sjön blev olika efterhand som jag förflyttade mig runt sjön. Hade solen från olika håll under promenaden.2014-03-11 Arriesjön vår 033 2014-03-11 Arriesjön vår 048 2014-03-11 Arriesjön vår 132 2014-03-11 Arriesjön vår 143 2014-03-11 Arriesjön vår 159 2014-03-11 Arriesjön vår 170 2014-03-11 Arriesjön vår 175 2014-03-11 Arriesjön vår 179 2014-03-11 Arriesjön vår 187

 

20 tankar om “Fåglar vid och i Arriesjön

 1. Nog är det vår hos dig alltid ! … Gillar den första bilden på Sothönan allra bäst …
  Här har det kommit mer snö denna vecka än det gjort tidigare under hela denna annars så snöfattiga vinter … // Maria 🙂

  Gilla

  • Ja vi har verkligen vår. Den stannade upp några dagar med regn och blåst men idag är den tillbaka igen. För en skåning som mig så låter det jobbigt med att helt plötsligt nu i Mars få snö. Det har vi förstås haft några enstaka gånger förut men ovanligt som tur är för oss som vill ha sommar året om. Men det beror nog på att vi har slaskiga tråkiga vintrar. Snön kommer bara och ställer till det med kaos i trafiken och att vi blir insnöade beroende på var man bor och sedan försvinner allt oftast efter ett par dagar igen.

   Ja nu när du säger det….. sothönan är nog lite extra med spåret av dess simmande bak efter sig.

   Gilla

 2. Det är verkligen inte lätt att fota fåglar som inte är vana vid folk. Gräsänder i en damm någonstans kan vara lättare, de blir ofta matade. Jag gillar bilderna tre och fyra lite extra!

  Gilla

  • Arriesjön hittar du lättast om du kollar på eniro. Den ligger till vänster en bit ifrån Arrie. Arrie ligger vid väg 101an från Malmö till Anderslöv. Tack….kul att du gillade bilderna 🙂 Det är fint vid Arriesjön med mer fågelliv lite längre fram på våren och fint med grönskan som kommer.

   Gilla

 3. Det var längesen jag var på arriesjön. Kanske skulle besöka platsen igen snart? Den ger mycket naturkänsla den platsen. För många år sedan fiskade jag där. Till lycka för katten.☺

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.