Mer övning på porträttfoton

Gjorde nyligen ett inlägg på porträttfoton från yngsta dotterns studentbal som ligger under kategorin porträttfoton.

Nu var det dags för studentfotografering och jag gjorde mitt bästa för att få till lite porträttfoton även här.  Svårt att ta inomhus då så mycket är i vägen så jag testade utomhus men då får man ju i gengäld problem med skuggor och sol. Blixten kom till nytta för att lätta upp skuggor under skärmen på studentmössan. Men såhär blev resultatet.

2014-05-31 Sara student 028 2014-05-31 Sara student 012 2014-05-31 Sara student 019 2014-05-31 Sara student 003 - Kopia 2014-05-31 Sara student 022

 

7 tankar om “Mer övning på porträttfoton

 1. Spännande med lite porträttfoto. Tänkte jag ska lämna lite konstruktiv kritik faktiskt. Nu vet jag inte om du laddat upp full kvalité, det kanske du inte har. Jag testade att zooma in på bild 1 som jag gillar bäst eller den näst sista och då blir det pixligt. Jag antar att du inte har redigerat något massor? Jag lämnar en kommentar på komposition tänkte jag och en på redigering.

  Gilla

   • Ja det kan det absolut vara. Jag tänkte kolla in färgerna för att ge tips på redigering, men det var svårt för det blev egentligen ganska pixligt när jag zoomade. Men kommer snart med en kommentar på komposition.

    Gilla

 2. Komposition: Bakgrunden med de vita blommorna är riktigt bra, men inte utzoomad, då blir det lite rörigt. Å andra sidan gillar jag hennes röda skor så utzoomad är bra på grund av det, men nästa gång, tänk fram en bättre bakgrund eller använd kort skärpedjup.

  Näst sista fotot är bäst på sitt sätt på grund av att modellen ser mest säker ut och fotot känns trevligt. På vissa foton känns modellen lite blyg och det är hon nog inte tänker jag.. De röda skorna skriker ju lite kaxig så tänker att hon förtjänar en kaxig bakgrund också 😉 Och det kan också bero på att hon står så ihop med fötterna (ökar känslan av stelhet och att det är uppställt). Det känns nästan som att hon försöker dölja de där fina benen när man inte borde det. Fram med benen istället! (kanske låter lite fel.. men du förstår nog vad jag menar..)

  Ibland ser det ut som hon har lite dålig hållning, lite typisk tonårings hållning, så nästa gång säg ”Sträck på dig”: I foto två tycker jag hon sträcker på sig fint och vinden blåser fint i kjolen.

  Mycket angenämt! Mycket fina porträtt! Gud vad kul att komma med lite kritik. Jag hoppas att du tar det på rätt sätt och att kommentarerna uppskattas.

  Gilla

 3. Redigering: Här var det lite svårare för mig för att jag försökte zooma in och kolla. Har lite svårt att se om hon är lite ljusröd av solbränna eller om det är vitbalansen. Men iaf, när man redigerar blondiner tänker jag att det är bra att försöka få bort den röda hyn i vilket fall, kanske räcker med att skifta vitbalansen/ eller temperaturen i fotot, alternativt ta bort lite mättnadsgrad. Viktigast är att hennes hy blir balanserad och inte att gräset är grönt tycker jag. Generellt mer fokus på henne och mindre på bakgrunden så att inte bakgrunden tar över. Sen skulle jag nog zooma in håret och se om jag inte kunde ge det lite skiftningar iblont. Det skulle vara kul med lite extrem redigering där. Vad kul att du har en modell som ställer upp frivilligt och som blir så bra på foto också. Tack för mig! Lycka till vid nästa porträtt. Får nästan göra en porträttkategori själv, det var en kul kategori och kika på. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.