Lite utställningsfoton från 2014

Precis före Jul hade vi utställning på Estethuset där jag går på fotokurs. Detta är de bilder som jag ställde ut då. Några av dem har jag haft med här på bloggen innan men de får komma med igen.

Har ännu inte haft tid i Julhelgen att komma iväg ut och fota. Det är fullt upp med mycket.

Men framöver så kommer jag väl igång igen.

Igår var det så vackert med rimfrost på träden, ett riktigt fotoväder. Hade släktingar på besök och det blev en härlig promenad , dock utan kamera.

2014-09-11 Sjö landsbyggd fotokurs 021Vassblomma

2014-07-16 Småland Kristers hembyggd 3 043Gångbro över en å i Småland

2014-07-16 Småland Kristers hembyggd 3 028_redigerad-3Gammalt Hus i Småland 
mobil 140814 Krakow 110En liten insekt
2014-06-14 Lilla hammar Eskilstorps Ängar 095 Blåklintsfält2014-05-15 bokskogen brofästet 011 Glada ankor2014-05-23 Sara bal 076Dottern på väg till studentbal2014-05-15 bokskogen brofästet 046Blåmes på våren2014-07-17 Småland 4 107 Solnedgång över sjön Allgunnen i Småland2014-07-14 Småland 1 082Från sjön Allgunnen i Småland2014-05-10 kalkugnar Smyge Stan 051Rappsfällt med kalkstensbränugn i bakgrunden2014-02-05 Vinterrunda 013Vinterlandskap  över havet i Lilla Hammars näs. Höllviken.2014-07-15 Småland 2 056Gammalt förfallet hus i Småland

25 tankar om “Lite utställningsfoton från 2014

 1. Fina bilder du hade på utställningen.
  Om jag får komma med ett förslag till en av bilderna så skulle det vara till den tredje bilden uppifrån som heter Gammalt hus i Småland. Jag gillar jätte mycket den bilden men jag tror att den skulle vinna på att beskära lite mer så att himlen inte syns. Den tillför inget till bilden utan stör ögat och distraherar.
  Det är roligt att få ställa ut sina bilder och få vissa upp dem för andra.

  Gilla

 2. Vad roligt med en utställning. Härliga vackra bilder och ja, vi har nog sett många av dem tidigare, men det är roligt att se vilka du ställde ut! Men din talgoxe är en blåmes, haha!

  Gilla

 3. Härliga utställningsbilder! Mina favoriter är blåklinten och blåmesen. Underbart blått!
  Jag vill önska dig ett riktigt Gott Nytt År! Tack för att du visar dina fina bilder och tack för att du ofta tittar inom hos mig också!

  Gilla

  • Tack Leya!
   Blåklintsfälltet är ju lite speciellt. Var ute och körde på en liten fotoutflykt . Fick syn på detta blå hav och det blev naturligtvis direkt stopp för fotografering. Ägaren kom genast körande förbi (trodd kanske att jag skulle plocka blåklint) Frågade vad jag gjorde och fick förklaringen att jag fotade. ” Ja det är ok men bara för eget bruk . Inget kommersiellt”. Ja , de vaktade verkligen sitt underbara fällt. Blåmesen är ju en söt fågel . Tack för att du tittar in till mig och visst följer jag gladerligen dig. God fortsättning på nya året!

   Gilla

 4. Här visar du många trevliga bilder! Fastnar lite mer för den första bilden med det fina sidoljuset och de små flugorna(?). Blåklintsfältet riktigt skriker sommar! Den avslutande bilden på ett gammalt förfallet hus i Småland gillar jag också, men inte främst för att jag är från Småland utan för att blicken leds fint in i bilden till ladan (växten i nedre högra hörnet och busken/trädet vid husknuten samtidigt som trädet i övre västra hörnet som ”stänger” bilden). Du har dessutom vågat ta ett snävt utsnitt av boningshuset.
  Ha ett riktigt bra fotoår 2015! /Ulf

  Gilla

  • Tack! Kul att du gillar bilderna. Tack också för din kommentar om den sista bilden. Där lärde jag mig en del som jag faktiskt inte själv förstått. Du fick mig att tänka i nya banor och mer reflektion. Jag är glad för din feedback 🙂 Ett snävt utsnitt av bostadshuset , förstod jag dock inte riktigt vad du menar. Förklara gärna 🙂

   Gilla

   • Hej Christina! Det jag menade med snävt utsnitt var att du inte tagit med hela huset vilket många kanske hade gjort. Men då hade din tanke med bilden blivit ”otydlig” och bilden mer alldaglig vilket vore synd. Snävt utsnitt använder jag alltså för att beskriva att bilden är beskuren/inzoomad så att bara en (liten) del av ett objekt kommer med i bildytan. Man förstår ändå vad det är, i ditt fall ett övergivet bostadshus. /Ulf

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.