3. Falsterbo Horse show. Vacker häst och mäktiga hopp.

Visst är det pampigt och en ståtlig och vacker häst. Pampiga språng över hinderna och kolla bara vattengravens språng.

Ryttaren är en av Tysklands kändisar Meridith Michaels-Berbaum på en av sina hästar Fibonacci.

Satt på läktaren under Grand Prixklassen och fotade med olika bländare och slutartid och experimenterade hej vilt för att kunna få publiken suddig eller klar. Kom på en del nytt vad det gäller inställningar. Fotade med min Nikon med mitt Tameronobjektiv 70-300  och en hel del serietagning vid vissa hinder.

Oj vad jag hade kul! Allt går ju så fort så det är till att snabbt hänga med både med zoomen och titta hela tiden vart ekipaget befinner sig. . För dem som missat första inlägget med en av våra Svenska kändisar Rolf Göran Bengtsson, så klicka på länken till höger.1 2015-07-12 Falsterbo Horseshow 2015 2162 2015-07-12 Falsterbo Horseshow 2015 2273 2015-07-12 Falsterbo Horseshow 2015 2284 2015-07-12 Falsterbo Horseshow 2015 2295 2015-07-12 Falsterbo Horseshow 2015 2306 2015-07-12 Falsterbo Horseshow 2015 2327 2015-07-12 Falsterbo Horseshow 2015 2378 2015-07-12 Falsterbo Horseshow 2015 2419 2015-07-12 Falsterbo Horseshow 2015 383

11 tankar om “3. Falsterbo Horse show. Vacker häst och mäktiga hopp.

  • Ja det hoppet är enormt. Hästen var helt fantastisk över alla hinder. Hoppade allt med stor marginal. Man verkligen njöt av att se den hoppa. Vattengravshindret var väldigt speciellt . Så glad att jag lyckades fånga det på bild.

   Gilla

 1. Hej Christina! Mäktiga hopp hästarna gör på den här tävlingsnivån. De klarar det tillsynes omöjliga! Jag fördrar i sportsammanhang så kort skärpedjup som möjligt för att framhäva de som är aktiva, i det här fallet hästen och dess ryttare, och låta de passiva åskådarna och allt annat på banan vara så oskarpt som möjligt. Bild tre är ett exempel på en (ganska) oskarp bakgrund, vilket gör att den är en vinnarbild (synd bara att ryttarens hjälm slår i överkanten, men det är en mindre sak). Även den sista bilden har en förtjänstfull oskarp bakgrund. /Ulf

  Gilla

  • Ja visst är det fantastiskt på denna nivå. Har flickor som haft hästar och tävlat i många år. Dock inte på elitnivå. Svårt att ta sig dit och bara få förunnat.

   Tyvärr hade jag inte börjat fota med systemkamera på den tiden så det är nu jag försöker lära mig att fota in full action. På den fotokurs jag gått lärde jag mig att hästar kunde man fota på 1/1000s fåglar 1/800 s mm . Men om jag ställer in kameran på 1/1000s så blev i det här fallet åskådarna tydliga. Ökade upp till 1/2500sek och då blev det lägre bländare och publiken blev suddig. Så på denna tävling experimenterade jag hej vilt på olika ryttare och under ritterna. Det går ju fort och efter att ha lärt sig banan så gäller det att följa med med zoom ut o in och skärpa hela tiden .Ibland missar man för ryttaren tar en liten annan väg än den före osv. Riktar kameran över hindret men ekipaget hoppar högre över än beräknat så just som på en bild hjälmen på ryttaren kapas. Mycket att tänka på under kort tid.
   De ”inhyrda” fotografer som står på banan riktar ju oftast in sig på ett par enstaka hinder och har ett annat läge än om man sitter på läktaren, men jag satt bra till för vattengraven. Lite svårt med ISO då jag satt under tak.
   De foton som jag tidigare köpt från tävlingar på mina flickor har oftast inte någon suddig bakgrund trots erfarna fotografer. men jag tänker att med tydlig bakgrund väcker det ett allmänt liv och känsla för hela tävlingen med suddig bakgrund fokus på ekipaget. Så att skifta lite är ju också lite kul. Det först inlägget jag gjorde i denna hästserie nr 1 på Rolf Göran Bengtsson har jag fått några bra på honom och publiken suddig. Men han var långt ifrån så det blev till att ha full zoom./ Tack för att du tittat på mina bilder och tagit dig tid att skriva feedback 🙂 Själv har jag inte varit inne på bloggen sedan jag lade in dessa bilder. Får inte tiden att räcka nu i sommar. Ha det bra!

   Gilla

  • Vad roligt att du gillar bilderna. Var en utmaning att fota i full action och manipulera och experimentera med slutare och bländare. Följa med och ändra zoomen hela tiden . Men väldigt lärorikt. Just denna hästen hoppade så enormt stort också 🙂

   Gilla

  • Ja hästen är vacker och pampig. Den tar stora språng över hinderna. Jag älskar hästar och gillar att fota dem. Vi bodde på hästgård i 16 år och mina flickor hade div olika ponnyer och hästar som de tränade och tävlade. Det var en härlig men på olika sätt också en tuff tid. Den sporten är inte lätt när man har egna hästar och vill komma någonvart.

   Gilla

   • Så sant det Christina. Jag har också haft hästar tillsammans med min dotter. Det kostar en hel del att hålla på, tar tid och ork … men ack så roligt också. Inget jag har ångrat, snarare tvärtom 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.