Blodmåne /Supermåne

Har inte varit inne på bloggen på evigheter men nu var jag bara tvungen att mitt i natten ta ett foto lägga in denna fantastiska blodmåne/Supermåne. Tyvärr inte helt skarpa bilder men krävs nog mycket mer kamera för det. Teleobjektiv och stativ samt spotmätning. Senast det var supermåne och blodmåne på samma natt var så långt tillbaka som 1982. Nästa gång vi kan se blodmåne och supermåne samtidigt är inte förrän år 2033.

2015-09-28 måne 003 2015-09-28 måne 0052015-09-28 måne 006

22 tankar om “Blodmåne /Supermåne

  • Jag hade inte planerat att fota men råkade vakna och då var det bara ett måste att ta fram kamera och stativ och gå ut och fota. Hade ställt in kameran på spot tagning. Jo, själv är jag ganska nöjd med bilderna i förhållande till den systemkamera jag har. Men har man finare saker så kunde nog bilderna blivit bättre. Kul i alla fall att ha fångat blodmånen på bild. Hade ju fått vänta tills år 2033 tills nästa gång 🙂 Tack för din kommentar 🙂

   Gilla

   • Det var ju starkt att ta på sig och gå ut mitt i natten. .jag hörde på tv i morse att det blir om tre år nästa gång. ..kanske är den inte lika röd då….??..

    Gilla

   • Upp med stativet vid terassdörren, på med kamera o teleobjektiv, sedan gick jag bara ut på terassen i nattlinne. Frös inte alls. 😀 😀 Tyvärr får du vänta tills år 2033 (läste jag), innan du kan fota igen. Ha det bra.

    Gilla

  • Tack! Jag råkade bara vakna till och gick upp och kollade. Fick då syn på den fina månen. Tvekade lite om jag skulle orka ta fram allt. Insåg ju att jag behövde både teleobjektiv och stativ för att kunna ha lång slutartid. Det blev fram med attiraljerna och fota. Nu är jag glad att jag gjorde det 🙂

   Gillad av 1 person

 1. Vi hade också fin himmel – tittade först utan kamera, vet att jag inte klarar månbilder med min kamera. Sen kröp den fram i alla fall…men inte tillräckligt bra för att jag ska vara nöjd. Du är nöjd hoppas jag – helt OK serie och roligt att minnas sen!. 2033 nästa gång…vet inte om jag är med då så jag är tacksam att ha sett den!

  Gilla

 2. Ping: Blodmåne den 27/7-2018 – Christina fotograferar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.