Nr 8. Safari i Tanzania. Jagande och vilande lejon.

Det som var riktigt stort, men som jag inte hann fånga så bra på bild var jakten. Men lägger in bilderna ändå. Det var 4 lejon som smög 2st på varje sida samspelta och försiktigt och omringade en buffel. Buffeln är så stor och svårfångad att ett lejon ensamt inte klarar av det. När de hade smugit närmre och närmre den intet ont anande buffeln så blixtsnabbt satte de alla samtidigt som på en given signal full fart och pang, där fångade de sitt byte. Vi följde det hela från jeepen och adrenalinet sprutade. Så spännande att få se en jakt. Men hann tyvärr inte med att fota själva fångsten och de landade dessutom i en svacka så det var svårt att se bytet liggandes på marken.

Senare på dagen i världens regnskur låg där ett lejon och åt på en buffel. Kanske var det samma buffel, då lejonen ibland vilar lite innan de äter upp allt.

De nedersta bilderna visar när lejonen ligger och latar sig troligen mätta och belåtna. Det går Zebror helt nära dem utan att veta hur lätta byten de skulle kunna vara om lejonen varit hungriga. 2016-02-20 Tanzania safari systemkameran 0202016-02-20 Tanzania safari systemkameran 0182016-02-19 tanzania safari lilla kameran 0922016-02-21 tanzania safari lilla kameran 056 2016-02-21 Tanzania safari systemkameran 045 2016-02-21 Tanzania safari systemkameran 040 2016-02-21 Tanzania safari systemkameran 044

10 tankar om “Nr 8. Safari i Tanzania. Jagande och vilande lejon.

  • Tack Antonia 🙂 Men efter den verkliga häftiga upplevelsen att se en jakt på riktigt, så säger inte bilderna så mycket som jag skulle vilja. Inte ens min mans filmning blev bra för han hann inte heller med och filmkameran flög hit o dit 😀

   Gilla

   • Precis vad jag tänkte säga, men din man förekom mig. Du borde ha filmat. Men jag känner igen mig i situationen. Även om jag aldrig sett vilddjur i sin naturliga miljö. Ofta missar jag bra bilder på grund av stress för man vet att man har bara en chans.

    Gilla

 1. Vilken upplevelse! Inte ens proffsfotografer lyckas alltid fånga ett snabbt skeende. Jag är urdålig på sånt, inte tillräckligt snabb. Jag förstår din besvikelse över just jaktbilderna, men du har så många andra fantastiska bilder från resan, till exempel de här på de vilande lejonen.

  Gilla

  • Trots att jag skulle villat ha bättre jaktbilder så sitter det i alla fall tydligt i mitt minne. Det var en så häftig upplevelse så det går inte att beskriva. Konstigt nog tänkte man inte så mycket på den stackars buffeln utan såg jakten mer som en fantastisk spänning.
   De vilande lejonen var så coola. Men zebrorna bakom verkade inte fatta någonting.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.