Nr 11. Safari i Tanzania. Boende och fordon

Tänkte slinka in med dessa bilder på boende och vårt fordon före jag lägger in fler djur. Förra inlägget var ju nr 10 med Leopard som åt vårtsvin. Vi hade bokat vår safari i en vecka av afrikasafari.se med kombination Zanzibar veckan efter och allt var super.  Vi var 6 par i jeepen samt vår fantastiska engelsktalande guide/chaufför Peter. Vi bodde först 2 nätter på en hotellodge , därefter 2 nätter på en tältcamp och avslutade 2 nätter på hotellodge. Nätterna i tältcampen var spännande då vi sov mitt ute på savannen och kunde höra djur på natten. Det var kolmörkt. När vi satt och åt på tältrestaurangen en kväll mulnade det på och började regna . Rätt som det var kom det en hyena traskande 5 meter ifrån oss. DET var häftigt. Kändes lite kusligt men spännande.

Första kvällen där så skulle vi duscha. Det fanns provisorisk dusch och toalett i en del av tältet samt ett handfat med en termoskanna med varmt vatten som kran.  Min man klev först in i duschen och sedan var det min tur. Det kom en smal skållhet stråle vatten men jag lyckades tvåla in hela mig samt schamponera håret. Oj, vattnet tog slut!!!! Kallade på mannen som fick undersöka läget och upptäckte en liten tank på baksidan av tältet där vattnet kom ifrån. Han hade tagit slut på vattnet. Där stod jag på några trätrallor helt intvålad i minst 20 minuter och funderade om det kunde komma ormar, skorpioner eller farliga spindlar upp underifrån trätrallarna. Kändes riktigt läskigt. Min man hade fått tag i några killar som fick värma mer vatten och komma och fylla på tanken. Där lärde vi oss till nästa dag att det var snabbdusch som gällde och ingen hårtvätt.  Och sängkläderna skakade jag innan jag gick och lade mig. 

Ute på savannen mötte vi en dag en jeep som kört fast i leran som fick ha hjälp att komma loss. En snubbe hade gått ur jeepen och stod där helt lugnt utanför. Oj oj sa vi. Det verkade farligt. Finns ju inte bara stora farliga djur som smyger i gräset utan även ormar och spindlar mm. Men någon reptil eller spindlar såg vi inga av. Letade dock efter att få se trädklättrande pytonormar men de missade vi. mobil Tanzania Zanzibar 114 2016-02-19 tanzania safari lilla kameran 071 2016-02-19 tanzania safari lilla kameran 0772016-02-19 tanzania safari lilla kameran 070mobil Tanzania Zanzibar 113

Denna lilla bild är på ett av hotellodgerna är hämtat från afrikasafaris hemsida. Här kunde det ibland hända att elefanterna kom och plöjde ner kaffeplantorna framför. Men inte när vi var där.1a-Highview-HotelVår trevliga och duktiga guide och chaufför Peter.2016-02-22 Tanzania safari systemkameran 0372016-02-22 tanzania safari lilla kameran 0062016-02-22 Tanzania safari systemkameran 036_redigerad-22016-02-19 Tanzania safari systemkameran 011

18 tankar om “Nr 11. Safari i Tanzania. Boende och fordon

  • Sååå farligt var det inte . Tror inte det i alla fall, men beror nog på hur man är. Lite nojig var jag dock. Men läskigt när man skulle på toan på natten och fick lysa sig fram med ficklampa. Var en slags toa med behållare som de tömde. Men lyste ändå med min ficklampa så där inte var något konstigt i toan. Fanns el i tältet men den stängdes av kl 22 och skulle igång kl 5 men var lite hattigt även andra tider. De körde ju med generator av något slag. Det var 2 spännande nätter. De andra nätterna var ju på en hotellodge som hade bra standard.

   Gilla

  • Hej Christel! Vad kul att du hittat in på min blogg 😀 Trevligt att du gillar bilderna. Antar att du sett alla hitintills 12 inläggen. Går ju att klicka på hem längst upp till vänster och sedan bara skrolla ner. Det var ett fantastiskt äventyr med att vara så nära alla djuren och naturen. Ha det så bra!

   Gilla

 1. Vilket äventyr, att ni vågade! Bara det att bo i tält ute på savannen låter väldigt spännande, och att hela tiden ha i tankarna att det kan finnas farliga insekter och andra djur. Men jag gissar att man kanske slappnar av efterhand? Jättekul att läsa dina inlägg och se dina fina foton!

  Gilla

  • Vad kul att du har hittat min blogg!
   Resan på safari i en vecka i Tanzania och en vecka som avslut i Zanzibar var den mest fantastiska resa som vi varit på. Det var underbart att komma så nära alla djuren. Vi hade en väldigt duktig guide/chaufför. Han hittade allt . Vi fick glädjen att ha fått se alla the big five vilket alla inte lyckas att få se. Några otäcka insekter som spindlar mm såg vi inget av alls. Vid två tillfälle bad vår guide/chaufför oss att snabbt stänga taket till jeepen och stänga fönsterna för han visste att just där så fanns den farliga tsetseflugan . Några ormar såg vi inte heller till. Spindlar och ormar har vi inte sett på några av våra andra långfärdsresor heller som Vietnam, Mexico, Dominikanska republiken, Sri Lanka och Thailand. Jo två ormar men på mycket betryggande avstånd, en i Thailand och en i Mexico. Vi kände oss väldigt trygga på safarin med vår guide samt på de lodger och campingar som vi bodde på. Fast jag kollade skorna för säkerhets skull 😀 😀 😀 Det som blev kusligt spännande på safarin var på kvällen i en tältcamp när en hyena kom smygande förbi bara 5 meter från där vi satt i restaurangtältet. Det regnade och åskade och var mörkt så det blev lite kusligt med hyenan. Men den gick väl bara på sin kvällspromenad. Den brydde sig inte om oss i alla fall.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.