Nr 20. Safari i Tanzania. Lite smått

Lite små udda arter får avsluta min safariresa. Att det är en sorts ödla är ju klart men den har säkert något namn. Landsköldpaddan heter säkert också något. Myrorna talar ju för sig själv. De hade en väldigt lång stig och var jättemånga. Den råttliknande varelsen vet jag inte alls vad det är.

Nästkommande inlägg blir från Zanzibar dit vi flög till och var en vecka efter safarin.mobil Tanzania Zanzibar 150 2016-02-17 Tanzania safari systemkameran 020 2016-02-19 Tanzania safari systemkameran 089 2016-02-20 tanzania safari lilla kameran 015

12 tankar om “Nr 20. Safari i Tanzania. Lite smått

 1. Kul med sköldpaddan som marscherar på asfalt. Kameleonten har häftiga färger. Och myrorna är på krigstigen. Antagligen ska de anfalla en annan myrstack, jag har sett det en gång länge sen.

  Gilla

  • Såg landsköldpadda några gånger. Blev dock bäst bild på denna. Jo den marscherade verkligen. Jag hade ingen aning om att myror anföll andra myrstackar. Har du någon aning om varför de gör det? Jag trodde de hade hittat massor av mat någonstans. De var verkligen jättemånga som så långt jag kunde se gick i bred front. Fick dock inte tid att följa efter dem. Kanske inte så lämpligt heller. Kunde ju lett in mig bland ormar och andra farliga kryp.

   Gilla

 2. Härliga bilder på de mindre djuren. På den vackra ödlan har jag ett förslag: klippagam. Det fanns också en som hette amarantödla så du kan ju kolla och se vilken du tycker att det är. Skölpaddor går fortare än man tror när de vill någonstans, den här såg käck ut.

  Gilla

  • Har kollat på både klippagam och amarantödla men de är ju båda faktiskt väldigt lika min bild. Kan ju vara någon av dem. Jag kan dock inte avgöra det hela. Men tack för att du försökte kolla upp. Ja, visst är sköldpaddan fin!

   Gilla

 3. Hej Christina, ödlan kallas föra agamaödla. den blå/oranga är en hanne, honan är brun. Den lilla ”råttan” är en klippdass eller rockhyrax, eller klippgrävling.
  Mängderna med myror kallas siafu, det finns flera olika sorters myror. Denna variant skall man passa sig för då de har starka gaddar framtil som kan bitas ordentligt. Leopardsköldpaddan ser pigg ut.

  Gilla

  • Tack för din noggranna information. Jag såg så mycket när jag var iväg på resan men tyvärr kan jag ju inte allt. Kul att få ett namna på den vackra ödlan, ”råttan”. Myrorna var ju väldigt stora och de skulle man ju inte vilja komma allt för nära. Men de var häftiga att se när de gick på sin stig. Den söta Sköldpaddan har ju också fått namn nu. Tack för att du tittade in på min blogg och skrev lite om mina bilder 🙂

   Gillad av 1 person

   • alltid roligt att läsa om någon annans erfarenheter på safari. Jag har en blogg men håller på att lära mig hur man gör så lär mig mycket av att vara inne o titta på andras. Tack för inspirationen!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.