Båtliv

När vi var i Lysekil gick vi upp på bergsknallar för att se den fina utsikten både över staden (se tidigare inlägg) samt för att titta ut över det vackra havet med små kobbar och alla båtar som ständigt kom och gick.  Jag tycker så väldigt mycket om miljön och den oändliga vackra utsikten över havet uppe i Bohuslän var man än befinner sig i skärgården.2016-08-16-lilla-kameran-gotebor-o-filminspelning-004 2016-08-15-lilla-kameran-gotebor-o-filminspelning-002 2016-08-15-lilla-kameran-gotebor-o-filminspelning-003 2016-08-16-bohuslan-031 2016-08-16-bohuslan-042 2016-08-16-bohuslan-048_redigerad-1

15 tankar om “Båtliv

 1. Underbara och vackra foton Christina! 🙂 Jag har en förkärlek till sjö/havsbilder med blå himmel både med och utan vita moln. Fullriggaren i det första fotot, det är väl ett gammalt fartyg? Sådana byggs väl inte längre. Det näst sista fotot med en mås? är väldigt fint med förgrund, bakgrund och havet med båtarna i mitten. 🙂

  Gilla

  • Tack så mycket John 🙂 Nä jag tror inte heller att man bygger fullriggare längre. Är nog en gammal båt. Håller med dig , det är något speciellt med havet och allt blått. Den näst sista bilden skildrar ju verkligen skärgården. Fotade måsen separat också men den fick bli kvar i arkivet…….

   Gilla

  • Tackar 🙂 Havet är tacksamt att fota . Jag älskar havet. Tycker det är så fint i just Bohuslän med att det är kobbar, öar och skär överallt var man ser. Har själv aldrig seglat men det ser härligt ut. Ja, det är fint med båtar. Jag bor själv 15 minuters promenad från havet och älskar att promenera på stranden. Men här ser man ”bara”hav. Men härligt ändå.

   Gillad av 1 person

  • Ja, visst är det idylliskt ut med alla båtar på havet. Hade varit kul att någon gång få åka en liten tur med en segelbåt men det värsta är att jag blir sjösjuk på sjön. Får ta åksjuketabletter när jag ska åka någon passagerarbåt. Har nog också sett för mycket film som Poseidonkatastrofen och Titanic för jag känner mig alltid lite obehaglig till mods på en stor båt. Hade kanske blivit jätterädd på en segelbåt. Någon kryssning lär det i alla fall aldrig bli.

   Gilla

   • Känner likadant, minus sjösjuka.
    Jag tänker på Estonia som jag var nära att bjuda på min mor när hon var här och hälsade på. Men hon hade ingen lust.
    Sen dess är jag inte så mycket gör att åka båt. Inte innan heller. Sen tycker att folk konsumerar alldeles för mycket alkohol.

    Gilla

 2. Fina sommarminnen du samlat på dig. Västkusten är fantastiskt och Lysekil är en söt liten sommarstad, men jag kan tänka mig att där är ganska dött under vinterhalvåret när turisterna rest hem. Fast jag vet inte om jag skulle vilja vara där någon längre tid på sommaren heller. Upplevde det som ganska stökigt när bratsen från Stureplan gled in i hamnen med den lånade segelbåten och pappas guldkort på fickan. Fast det var likadant i Smögen och andra populära sommarorter på västkusten. 🙂

  Gilla

  • Tack för att du gillar bilderna! Just för att vi visste hur där brukar vara på sommaren så åkte vi i slutet av augusti när det var lågsäsong . Det var skönt för det var lugnt då. Har även varit i Bohuslän under högsäsong och vet precis vad du menar. Varit i Smögen under högsäsong och det var hemskt. Men denna gången besökte vi också Smögen (bilder kommer sedan) och det var lagom lugnt och fridfullt.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.