Blommor och springvatten

På vår promenad i Lysekil så såg vi ett vackert springvatten i en park. Men trodde knappt vi såg rätt när vi ramlade på en stor hibiskus utanför ett hus. Det är ju lite ovanligt på våra breddgrader. Och stor var den också. Lite dahlior och ringbomma såg vi också.2016-08-16-lilla-kameran-gotebor-o-filminspelning-0032016-08-16-bohuslan-0102016-08-16-bohuslan-0082016-08-20-lilla-kameran-gotebor-o-filminspelning-0102016-08-20-lilla-kameran-gotebor-o-filminspelning-0182016-08-20-lilla-kameran-gotebor-o-filminspelning-0162016-08-20-lilla-kameran-gotebor-o-filminspelning-017

22 tankar om “Blommor och springvatten

 1. Hibiscus Syriacus, frilandshibiscus, nära släkt med malvan och med stockrosen har jag googlat mig till för jag hade aldrig sett en blå hibiscus tidigare. Det är fler som har fotat precis detta exemplar såg jag när jag kollade runt. Vilken blomprakt! Fin bild på ovanligt vacker fontän!

  Gilla

  • Oj,har du googlat på den! Vad kul att du såg att fler tagit kort på den. Alla turister blir väl lika förvånade som går förbi den.Den var verkligen enorm och så speciell och att den var blå gjorde att jag undrade ett bra tag vad det var för buske. Fontänen tyckte jag att de hade gjort fin.

   Gilla

 2. Härliga foton du tagit 🙂 Fontänbilden är så vacker 🙂 Här i Kristianstad har vi en plats som heter Hälsoträdgården, med flera trädgårdar i en. Där finns massor av olika blommor, magnolialund och en trädgård med över 100 olika rosor. 🙂

  Gilla

  • Tack så hjärtligt 🙂 Jag såg det vackra i springvattnet så fort vi kom till platsen och alla fina blommor. Blev bara ett måste att fota där. Jag hade aldrig heller sett blå hibiskus och inte heller växande så här i Sverige. Men, var på en väldigt välsorterad plantskola igår. Dröm om min förvåning när jag såg att de sålde blå hibiskus för utplantering !!!!!!! Men det stod på alla deras hibiskus att de skulle stå i lugnt väderstreck och i lä. Inte frysa.

   Gilla

  • Tack så hjärtligt 🙂 Ja visst är det vackert med blommor. Här drog springvattnet till sig min uppmärksamhet och hela härligheten med blommor runt om. Hibiskusen gjorde att jag bara stannade upp och undrade om det jag såg var sant. Har aldrig sett hibiskus och inte såååå stor utomhus i Sverige. Såg igår på en mycket välsorterad plantskola där jag aldrig varit förut att de faktiskt sålde hibiskus . Blå också !!! Men går bara att ha i södra delarna av landet och i lugnt läge.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.