Fullmåne

Inte för att det spelar någon roll vart månen är fotad ifrån men den fotades i huvudstaden den 14/9-16 när vi var på väg från Djurgården till Gamla stan. Den första är orginalbilden. Den andra är beskuren. Fotona är tagna utan stativ med min lilla kompletteringskamera som tar bilder på långt håll bättre  än min systemkamera även om jag sätter på  teleobjektivet 300mm på den .

Är glatt överraskad av denna lilla kompaktkamera med möjlighet till manuell inställning   En Panasonic/Lumix med Leicaobjektiv. DMC-TC60  Långzom. Kan även ställas in på macrotagning. Är så nätt och bra att ha med vid tillfällen  när man inte vill släpa på en stor system kamera med olika objektiv och väska.

Bilderna är liksom mina övriga bilder komprimerade för att inte ta så stor plats i bloggutrymmet. Men klicka gärna på bilderna så blir de i alla fall större på skärmen.

2016-09-14-stockholm-0372016-09-14-stockholm-037-kopia

Annonser

13 tankar om “Fullmåne

 1. Detaljerat, Man ser kratrarna även på det du inte beskurit. 🙂 Tycker om att fota månen, missade fullmånen i September, hoppas på ny chans nu i Oktober. 🙂 Jag brukar experimentera med olika slutartider. I Augusti försökte jag mig på HDR foto på månen, men det var molnigt. Jag väntade tills molnen försvann, men det var ett tunt lager som täckte månen, det syntes på fotona i datorn, inte i kameran, såklart, som vanligt 😀

  Gilla

 2. Blev riktigt bra…. har också en kompakt som har bra zoom – en Sony. Orkar inte bära med ig systemkameran, men oftast använder jag bara mobilen när jag är på språng. Men det funkar ju inte med månen.

  Gilla

  • Tack! Ja, jag är riktigt nöjd med månen. Det är många gånger jobbigt med systemkameran framför allt när man vill ha med sig både tele och macroobjektiv förutom standardobjektivet. Jag har värk så efter att ha gått och burit på fotoväskan eller fotoryggsäcken så straffar det sig riktigt mycket. Går bra om jag enbart bär kameran med endast ett objektiv utan tillbehören med mig. . . Men vill gärna använda min systemkamera då jag fortfarande är mer bekant med den att göra manuella inställningar.

   Gillad av 1 person

 3. Vackra bilder på månen! Lumix är en av de bästa kompaktkameror. Hade en får många år sedan som jag var väldigt nöjd med. En bloggvän köpte en TC70 och tar super bilder med den. Allt från macro till månen 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.