Båtar på sina kajplatser

Hamnen i Fiskebäckskil. Här låg massor av båtar. Jag tycker det är mysigt att gå ut på båtbryggorna och titta på alla olika typer av båtar som ligger och väntar på att få komma ut på havet. 2016-08-15-bohuslan-093 2016-08-15-bohuslan-079 2016-08-15-bohuslan-080 2016-08-15-bohuslan-0922016-08-15-bohuslan-0842016-08-15-bohuslan-085

16 tankar om “Båtar på sina kajplatser

 1. Det jag tycker är svårt i hamnar om man vill fota enskilda båtar är att båtarna står så tätt så tätt och att det finns så mycket master och stag och tampar och allt vad det heter så att åtminstone jag blir alldeles villrådig. Den rödvita båten står ut bland dina bilder, den är annorlunda och en färgklick, snyggt! Roligt också med den röda bojen i fokus på sista bilden. Men vart tog kvinnonamnen vägen, vem heter Puncha?

  Gilla

  • Jo, det är ju egentligen ganska rörigt i en småbåtshamn. Men det går ju inte att göra mycket år. Puncha är nog en riktig höjdarbåt. Men håller med . Båtar har alltid haft kvinnonamn och så ska det förbli tycker jag. Den röda båten tyckte jag såg charmig och udda ut bland alla de andra.

   Gillad av 1 person

 2. Mitt hjärta smälter för den välskötta träbåten som väcker många minnen. Vi hade en nästan likadan för många år sedan. Den såldes när barnen var i den där åldern att de inte längre tyckte det var kul att följa med ut på sjön och samtidigt var för unga för att lämnas ensamma hemma i ett par veckor. Istället blev det varsin kajak några år senare. 🙂

  Gilla

  • Visst är gamla träbåtar fina. Så mycket jobb man har lagt ner för att bygga dem och sedan på att sköta dem med omsorg. Vad kul att du har haft en sådan. Måste ha blivit många härliga båtfärder under de åren. Men ens barn har en förmåga att ändra på livet så det går i olika faser. Vi hade hästar och hästgård i 16 år tills flickorna slutade med den sporten. Vissa saker känns vemodiga men har gett trevliga minnen ändå som man bär med sig. Allt har sitt.

   Gillad av 1 person

 3. Håller helt med Meggie. Den fina träbåten som kanske är minst femtio år gammal är så fin. Min kompis pappa hade en stor träbåt i ungefär samma stil, men det var en motorbåt. Jag är uppfödd i en sjöstad och älskar havet. När jag gjorde lumpen träffade jag en tjej från Tyringe och flyttade dit för jag fick jobb där. Men oj vad jag saknade närheten till havet, bara känslan att vara nära havet.

  Gillad av 1 person

 4. Jag håller med dig, det är roligt att gå och kika på alla dessa olika sorters båtar, skutor, snipor och allt vad det nu är. Särskilt förtjust är jag i gamla träbåtar, det är nåt visst med dem.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.