Den sydskånska myllan i november månad

Här plogas det i den skånska fina jorden. Måsarna gillar att följa efter och plocka mask. Vildgässen landar på åkrarna för en liten vilo och ätpaus. Bönderna brukar inte gilla deras framfart. 2016-11-07-host-o-strand-0512016-11-07-host-o-strand-0982016-11-07-host-o-strand-1052016-11-07-host-o-strand-1092016-11-07-host-o-strand-0992016-11-07-host-o-strand-111

27 tankar om “Den sydskånska myllan i november månad

  • När jag hör den första traktorn på våren brukar jag alltid gå ut och titta. Då är det något speciellt. Då är det vår när bönderna hittat ut. Sedan alla lärkor som börja drilla. Detta var för lite mer en en vecka sedan så jag kan intyga att det INTE är vår ännu 😀 Men nu blir man hela tiden påmind om den nalkande julen. Körde till vårt lilla centrum i går och de hade satt ljus i alla träden längs huvudgatan och satt upp den stora granen. Nämen ! Lite tidigt………..

   Gilla

 1. Härliga bilder 🙂 Nuförtiden så blir det fler och fler fiskmåsar som håller till inne på land. De finns inte tillräckligt med mat i haven för dem. Grågäss och kanadagäss har jag inte sett tillsammans här runt Kristianstad så tidigt. På vintern kommer kanadensarna hit från norr, och grågässen har flyttat, tidig vår kommer grågässen tillbaka för att häcka och kanadensarna flyttar, så en kort tid kan man se bägge arterna.

  Gilla

  • Har inte alls tänkt på att det beror på matbrist i havet att måsarna flyger efter plogen. Det vill jag minnas att de alltid gjort. Tack för att du gillar bilderna 🙂 Här flyger gässen från och till under lång tid fram på året. Kommer ofta sträck av dem i luften.

   Gillad av 1 person

   • Jodå, måsarna har flugit efter plogen länge, men förr var det mest skrattmåsen som ju faktiskt är en landfågel. Måsarna har blivit fler inåt land, och häckar även långt från havet.

    Gilla

 2. En väldigt speciell syn det där med måsarna som följer traktorn, det är ju båtar de ska följa. Fina bilder! Sen det där med stora fåglar som invaderar åkrarna, sångsvanar är tydligen inte heller så populära när de mellanlandar, trampar ner och förstör för bönderna, men för oss andra är det en vacker syn.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.