Ljuvliga gula Skånska rappsfält

Nu står rappsfälten i Skåne i full blom. Det är härligt att se denna ljuvliga gula färg så långt ögat når. Doften är också underbar. Dagens fotodatum är 2017-05-09. 

18 tankar om “Ljuvliga gula Skånska rappsfält

  • Tackar! Kul att du gillade bilderna 🙂 Dessa bilder är tagna i sydvästligaste delen av Skåne. Jag var iväg i höjd med Romelåsen vid Körsbärsdalen, samma dag och där hade rapsen ännu inte börjat blomma. Inte så värst långt emellan men ändå så olika. Bilder från den underbara Körsbärsdalen kommer….

   Gilla

  • Ja visst , är rapsfält vackra 🙂 Jag kan inte fatta att det snöar fortfarande i vårt land. Men det är ju avlångt så det blir ju stora skillnader. Klaga gör man väl lite för mycket. Jag klagar på att vi här nere i sydväst inte har fått det så varmt ännu som det brukar vara i början av maj 😀 Jag avundas inte din snö……

   Gillad av 1 person

 1. Vackra bilder på de böljande rapsfälten. 🙂 Jag tycker så mycket om den gula färgen som rapsen har. Förra året var den första gången jag fotat ett rapsfält, alla år innan har jag väntat för länge så plötsligt har de skördat rapsen. 😀

  Gilla

  • Håller med dig om att rapsfälten är fina. Det är kul att fota dem. Jag missar också vissa år. Något år har jag varit för tidigt ute innan de blivit riktigt gula ibland så blev det inte av. Rapsperioden går tyvärr så fort förbi.

   Gillad av 1 person

 2. Så ni är där redan! Såg på nyheterna om en bonde någonstans som var bekymrad över slokande raps, p.g.a. kylan. Vackert med så mycket av samma, ungefär som om man skulle fota ett tulpanfält!

  Gilla

  • Jo vi är där nu:) Rapsens underbara tid. Men vi har mycket kallare än vanligt så jag kan förstå om vissa bönder har otur med slokande raps av kylan. Nätterna är kalla. Körde till körsbärsdalen vid Rommelåsen i går och fotade där . (Foton på det kommer ) Såg då att rapsfälten inte kommit i blom där fast det inte är så värst långt dit härifrån sydvästra Skåne. Rapsfälten fotade jag när vi nästan var hemma igen. Naturen skiljer mycket på sig i vårt avlånga land.

   Gilla

  • Jag kan inte fatta att det är snö längre upp i landet i MAJ! Allt är ju helt fel. Vi har kallare än vanligt men tack och lov ingen snö. Får lägga varmt över mina Daliaplantor som är planterade i krukor. Bäst så de som kommit upp inte fryser.

   Gillad av 1 person

 3. Underbara foton du har tagit på fälten. Så vackert och fint med gula färgen 🙂 Sånt finns ju inte här i Göteborgs området. Så det är verkligen fint att kunna se fälten så här.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.