Underbara Rhododendron i Alnarpsparken

På nationaldagen tog vi en utflykt till vackra Alnarpsparken belägen mellan Malmö och Lund lite  västerut. En underbart vacker plats.

Följande foton kommer att börja en serie med växtlighet därifrån. Jag börjar med färgglada Rhododendron.

Vid Lantbruksuniversitetet i Alnarp finns en ståtlig park som stod färdig så tidigt som i slutet av 1880-talet. Den tornar upp sig likt en oas ur slättlandskapet och är till stor glädje för många, såväl människor som och djur.

Klicka på bilderna för att få dem större 

9 tankar om “Underbara Rhododendron i Alnarpsparken

  • Kul att du tycker om mina bilder på Rhododendronen trots att du inte tror att du gillar denna blomma/buske. Jag som trodde att alla gillade de vackra blommorna på buskarna 😀 😀 😀
   De blommar ju dock bara så jättekort tid att det är risk att missa dem. Har en liten i min trädgård men på Alnarp fanns det jättemånga och stora. Kom dit i precis rätt tid.

   Gillad av 1 person

 1. Jag har en känsla av att rhododenron ska upplevas just så här, i stor skala. Då bedåras man av mångfalden, frodigheten, färgerna och vad ska jag säga… dramatiken. Det är en växt som kräver sin scen, i en park för att komma till sin rätt, tycker jag. Ofta svulstig men ibland till och med skir. Jag funderade på rhododendron en gång i tiden, men påverkades av svärfars kommentar om att den är onaturlig i svensk miljö. Fina bilder från parken, roligt att du gör en serie!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.