Blommehöns

På min promenadväg till stranden går jag alltid förbi dessa fina höns.

Idag hade flera smitit ut ur sin hönsbur då det var ett stort hål i nätet. Hoppas ägaren fångade in dem sedan så att inte räven kom ock tog dem.Den ståtliga tuppen var också utanför hönsburen.

Blommehöna är en högvärpande svensk lantras som kännetecknas av sin ”blommiga” dvs vitfläckade fjäderdräkt. Den skånska blommehönan är en lugn och sävlig lantras. Den är ganska matfrisk under sin uppväxt med det kompenserar den med en hög äggproduktion senare. Blommehönan värper längst.  Äggen är beige och normalstora.

9 tankar om “Blommehöns

 1. Roligt att träffa på spatserande höns, hoppas att de inte rymde alltför långt bort. Jag har aldrig hört talas om blommehöns, vilket roligt namn! Tuppen har du fångat bra på andra bilden, där ser man honom i all sin prakt. Den ensamma spräckliga hönan gillar jag också. Härliga hönsbilder! Roligt att du är tillbaka, Christina!

  Gilla

  • Tack!, Kul att du gillar mina bilder på hönsen och tuppen 🙂 Jo Blommehönsen är vad jag förstått en väldigt speciell ras. Tydligen väldigt gammal. Jag har varit borta från bloggen ett tag men tänkte försöka komma tillbaka igen. Har kommit helt av mig. Jag har kommit på att jag blivit lite periodare med bloggandet 😀

   Gillad av 1 person

 2. Här i Kristianstad har vi många frigående höns och tuppar i tivoliparken. De lägger även ägg och får kycklingar. Det är ett så trevligt inslag, att gå bland dessa fåglar som är människovana. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.