På promenad vid Arriesjön

Hej igen!

För snart en vecka sedan blev det en promenad vid vackra lilla Arriesjön. Fika togs med och det  smakade gott med varm choklad och frallor . Solen sken och temperaturen låg på 2 minus. Kameran var med och det blev lite foton.

Ja , jag vet att det var länge sedan jag gjorde något inlägg, men bättre sent än aldrig, säger man ju. Tiden och inspirationen har inte funnits på ett tag.

Fakta:

En dryg mil från Malmö i Vellinge kommun ligger Arriesjön.

Arriesjön var tidigare ett grustag som hade sin storhetstid under 1900-talets början.Många hus i Malmö har byggts med kalksandsten från Arrie  och det gick till och med järnvägsspår dit. Senare övergick man till att bryta naturgrus. 1998 stängdes grustaget.

Arriesjön används för sportfiske och bad och har även ett rikt fågelliv.I Arriesjön finns abborre, gädda,mört och sarv.

Området förvaltas av Stiftelsen för fritidsområden i Skåne sedan 2013. Flera av stigarna är tillgänglighetsanpassade och här finns vilobänkar längs stigen. Det finns en ridstig i området.

Fågelrikedomen är stor. Här häckar grågås, vitkindad gås, och ett stort antal andarter. På öarna häckar kolonier av fisktärnor och skrattmåsar och för flera flyttfåglar är sjön med sina täta, skyddande snår en bra rastplats.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Arriesj%C3%B6n

Klicka gärna på bilderna för att få dem större

12 tankar om “På promenad vid Arriesjön

 1. Så kul med bilder från Arriesjön. Bodde i Svedala för ca 20 år sedan och vi fiskade i den lilla sjön. Ofta några timmar på sommar kvällarna men även isfiske på vintern. Då fanns även regnbåge i sjön.

  Gilla

  • Vad kul 🙂 Då har du varit på denna fina plats. På den tiden fanns inte alla de iordningställda stigar och ridstigar som de har gjort i ordning på senare år. Men då fanns ju såklart naturligt upptrampade stigar. Nu kan även de med barnvagnar eller rullstol ta sig runt på vissa områden. Ridstigarna har man tydligt märkt ut idag så det inte ska trampas upp på alla stigar. De har även anlagt några grillplatser.

   Gilla

  • Jo, där är väldigt vackert. En liten plats mellan åkrarna. Håller med om att fotot mycket väl kunde vara taget längre upp i landet. Men Skåne är lite lurigt för mellan alla platta åkrar så gömmer sig sådana här platser 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.