Dressincykling

Nyligen cyklade mannen och jag dressin mellan Björnstorp och Veberöd i Skåne. Vi hyrde en dressin av Romelåsens dressincykling.

Färden gick bland grönskande träd till nyslagna åkrar. Fika var med också förstås.  På vissa delar av sträckan var det stopp och man fick leda dressinen över en väg. Ibland fick man möte av andra dressincyklare och man fick byta dressin med dem och sedan vända den i rätt riktning  innan man kunde fortsätta.

Det är kul att man har behållit några gamla järnvägsspår här i Skåne så folk kan cykla dressin i det fina landskapet. Det finns ett par sträckor till. De jag känner till är Fyledalen samt Söderåsen vilken det går att kombinera med paddling. Här var skarven på spåren inte riktigt jämn så vi fick leda över så vi inte spårade ur.
Andra dressincyklare som nästan kom ikapp oss.
Möte och byte av dressin som fick vändas Här gick det fort Här går det undan Väg där vi fick stanna och öppna 2 grindar så stopskylten kom ut mot ev bilar. Förde dressinen över vägen

14 tankar om “Dressincykling

 1. Tack för att du gillade bilderna 🙂 Nä det blev inga urspårningar tack o lov. Kändes lite obehagligt när vi hade nedförsbacke och dressinen rullade på i en väldans fart. Väldans fart enligt mig men kanske inte så fort för någon annan 😀 😀 😀 Det var nog bara jag som överdrev 😀

  Gilla

 2. Men så roligt, det skulle jag vilja pröva på! Härliga vyer har du fotat efter spåret och jag kan tänka att det ibland kanske fick gå lite långsammare för att du skulle fota! Är det tungt att cykla dressinen?

  Gilla

  • Det är en trevlig känsla att cykla fram på dressin där tåg har gått en gång i tiden 🙂 Tråkigt att dessa järnvägsspår med tåg lades ner, för idag hade de verkligen behövt. Det är inte tungt att cykla. Är väl ungefär som att cykla på en vanlig cykel utan växlar. Rullar av sig själv vid nedåtlutning, trampa lite mer i uppförlutning och annars ett lätt motstånd. Jag hade inga problem med att fota på de sträckor som jag inte cyklade utan åkte med på sidan. (Vi turades om att cykla.) Andra och tredje fotot nedifrån är taget när vi rullar ”fort ””fortare” i nedförslutning. Man ser att det sveper förbi med oklar skärpa i de bilderna. Annars påverkade inte farten fotona. Har du möjlighet så får du prova. Finns i fler landskap än i Skåne. Du får googla.

   Gillad av 1 person

 3. Ping: Nyskördade åkrar | Christina fotograferar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.