16 tankar om “Badsommar i Skanör

 1. Så fint det är med alla de där små bodarna i olika kulörer. Och korna går omkring på stranden som i Indien, haha. Jag tilltalas av bilden med de turkosa stolarna, av färgerna och kompositionen, så vackert och rofyllt. Fin serie!

  Gillad av 1 person

  • Så glad jag blir att du gillar fotoserien 🙂 De små bodarna är badhytter, men det är ju inte så lätt att veta. Där har man sina badgrejor till stranden. Badhytterna kom till när badgäster från Malmö i början på 1900 talet började komma till Näset för att bada. Nu får man bara äga badhytt om man är skriven i Kommunen. De finns i olika utförande på våra fina stränder. Från Skanör till Falsterbo, Ljunghusen och Kämpinge. Korna ser ut att gå lösa men så mycket frihet har de inte . Det finns staket ! Vattnet framför korna är en av flommarna som finns i Skanör . Stranden ligger på andra sidan klitterna och badhytterna på bilden. Men så kul att du uppfattade att korna gick lösa.Då har ju bilden blivit lyckad 😀

   Gilla

   • Jag gissade att det var badhytter men valde att kalla dem bodar för att det täcker det mesta. På Öland gick korna helt fria på vissa ställen vid stränderna och det var inte alltid så lätt att komma förbi dem om de var uppe på vägen.

    Gillad av 1 person

  • Tack! Kul att du gillade bilderna! 🙂 Bilderna på stranden är från innan där är fullpackat är taget i mitten av juni. Jag gillar själv miljön med badhytter vid stranden på hela näset från Skanör , Falsterbo, Ljunghusen och Kämpinge. Har tagit en hel del bilder på badhytter. Vyerna från Skanör är nog mest känt. Många som fotat där. Där ligger badhytterna inom fri sikt och det färgglada kommer fram.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.