Höst på stranden

Var ute och gick på stranden förra helgen. Solen sken och det var så jättehärligt.

Jag gillar stranden hela året om. Mest att promenera på.  Att ligga och sola och trängas där med en massa folk är inte favoriten. Det bästa för mig är att bara vandra längs vattenbrynet och njuta av vågskvalpet. Men oj vad mycket tång det hade blåst in. Tror aldrig jag har sett så mycket förut.

Havet tar nog med sig en del ut igen, nästa gång det blåser. På våren brukar kommunen se till att man kommer dit med maskiner och tar bort tången inför badsäsongen. 

20 tankar om “Höst på stranden

 1. Så ljuvliga bilder på stranden trots tång. Saknar havet och stranden som jag kunde promnera längs när jag bodde i Malmö. Det tog 15 min så var jag nere på Ribban. Höst och vinter var bäst helst med lite vind och vågor mot stranden.

  Gillad av 1 person

  • Trevligt att du gillar bilderna 🙂 Förstår om du saknar havet! Det hade jag också gjort om jag inte fick ha nära till det. Ribban är ju en fin strand mitt i stan. Förstår att du ofta gick dit när du bodde i Malmö . Men du har ju fin natur där du bor nu också vad jag förstått.

   Gilla

  • Tack! Kul att du gillar bilderna 🙂 Det blåste mycket under en period före jag gick till stranden denna gång. Då kom det in mycket tång. Men den luktar faktiskt inte som man kunde tro. Men när vi kör till Trelleborgs ICA MAXI (som ligger precis vid havet ) för att handla så stinker det alltid av tången. Lite märkligt faktiskt att det är så olika. Det har jag aldrig funderat på innan 😀 Varför luktar det där men inte här? Kanske är det så att den blåser bort mer från denna stranden men blir liggande och ruttnar i Trelleborg på just det stället. Den gåtan får jag försöka lösa 😀

   Gillad av 1 person

 2. Härliga foton! Tången bär nog med sig en hel del smått och gott för fåglarna att festa på!
  Jag gillar verkligen fotot med ”badvaktshytten”, det sista i inlägget! Ser somrigt ut på något vis!

  Gillad av 1 person

  • Tack snälla! Kul att du gillar bilderna 🙂 Fåglarna är det ju mest tur att jag lyckas fånga på bild. De flyger ju så snabbt iväg. Blir mycket tänk ” Nej där flög den iväg….hann inte 😀 Bad hytterna är ju väldigt speciella här på Falsterbonäset. Lite olika färgsättningar på de flesta utom de som ligger i Ljunghusen för de är enbart vita. Vet inte varför det är så.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.