1. Spårvagnar i staden Lissabon i Portugal

I början av oktober besökte jag under 5 dagar, för första gången Lissabon, Portugals huvudstad. Jag blev väldigt förtjust i staden som blandas av gammalt och nytt. Ett måste är att åka spårvagn 28 hela vägen.

Lissabon är byggt på sju kullar, och är vackert beläget vid floden Tejos (Targus) mynning i Atlanten. Staden är kompakt och enkel att utforska . Centrum består av tre stadsdelar med olika karaktär men med samma charm.

I hjärtat av Lissabon ligger Baixa, som byggdes efter den stora jordbävningen 1755.

Österut ligger Alfama, med branta och labyrintiska gator. Den här stadsdelen överlevde jordbävningen och de gamla kvarteren är väl bevarade. Bland de många kullerstensgatorna finns mängder med butiker, barer och utomhusrestuaranger.

Västerut ligger Barrio Alto, ett trivsamt och lite lugnare område med många enklare restauranger och små butiker. På barer och restauranger i området framförs ofta den typiska fadomusiken. Här finns också det moderna affärsdistriktet Chiado.

Spårvagnslinje 28

Linje 28 är en klassisk spårvagnslinje i Lissabon, och linjen trafikeras fortfarande av gamla spårvagnar. Ofta fullpackad med turister tar den sig upp och ner för de branta och trånga backarna i de gamla delarna av Lissabon. Spårvagnen passerar södra delarna av Baixa och tar dig till Alfama, katedralen Sé och Castelo de Sâo Jorge i öster och till Bairro Alto och Basilica da Estrela i väster

11 tankar om “1. Spårvagnar i staden Lissabon i Portugal

    • Lissabon var verkligen en trevlig stad att besöka och väldigt greppbart då man kunde promenera till det mesta inne i centrum av staden. Kommer att lägga in en serie av bilder framöver som jag fotade där. Så det kommer MYCKET mer 😀

      Gilla

    • Min första resa till Lissabon och jag blev riktigt förtjust i dessa spårvagnar . 28an som snirklade fram i trånga gränder fullpackade med folk. Backe upp och backe ner som rena berg och dalbanan 😀 Det fick bli bilder av spårvagnarna i mitt första inlägg från Lissabon då de på något vis symboliserar staden.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.