2. Folkvimmel i Lissabon i Portugal

Här kommer många bilder på en gång av ett vimmel av människor och miljö i det mest centrala i Lissabon .

Baixa är så centralt man kan komma i Lissabon, downtown helt enkelt. Stadsdelen är hjärtat i staden och huvudgatan Rua Augusta går från Praça do Comércio vid Tejo upp till Rossio-torget och Avenida de Liberade. Baixa betyder ”lågt” på portugisiska, och varför stadsdelen har fått sitt namn förstår man när man ser kullarna som omger området.

Kvarteren längst ner på gatan förstördes helt vid den stora jordbävningen 1755 och man ser tydligt på arkitekturen och på de raka gatorna att husen i området skiljer sig från andra delar äldre delar av staden. Här finns mängder med butiker med butiker, allt från små turistbodar till stora klädkedjor som Zara och H&M.

11 tankar om “2. Folkvimmel i Lissabon i Portugal

  • Jo, det är ju mycket folk där som i alla städer. Ändå åkte vi lite utanför säsong. Vi valde att resa dit första veckan i oktober för att inte hamna i den största turistperioden. Jag gillar också natur och lugn men gillar att vara i lite andra miljöer och städer under kort tid men det känns lugnt och skönt när jag kommer hem igen. Borta bra men hemma bäst 😀

   Gillad av 1 person

  • Tack 🙂 Ibland vill man ha mycket folk med på bilderna för att skildra just hur det var. Men sedan vill man ju också ha bilder helt utan folk och då är ju alla helt plötsligt i vägen för min kamera. Då blir det ju istället att vänta ut och det är ju ibland svårt i en storstad . Ska lägga ut bilder utan folk också 😀

   Gillad av 1 person

  • Det var verkligen en blandning mellan gammalt och nytt. Jättetrevlig stad. Vi var där i början av oktober då turistsäsongen avmattats men ändå var det fullt med folk. Men det var inte så mycket att det blev jobbigt . Det var trevlig stämning med folkvimlet.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.