4. Uppe på slottet i Lissabon/ Portugal

Vi besökte så klart slottet Castelo de Sâo Jorge som stoltserade högt upp på en av stadens 7 kullar. Nästan var man än befann sig så kunde man se upp mot slottet. Om man befann sig nere i staden och  ville ta in i vilken riktning man befann sig så var det bara att försöka spana in slottet så visste man var man var.

Uppe ifrån slottet hade man utsikt över hela staden.

Slottet Castelo de Sâo Jorge är en av Lissabons äldsta byggnader i stadens äldsta kvarter, högst upp i mysiga stadsedelen Alfama. Kastellet var ursprungligen ett moriskt försvarsverk, nu restaurerat efter att ha fallit sönder under jordbävningen 1755. Läget, med en fantastisk utsikt över Lissabon och floden Tejo, får turister och Lissabonbor att trängas. Hit upp tar man sig enklast med spårvagn 28  följt av en kortare promenad. För att gå in i kastellet krävs en biljett för ca €5.

16 tankar om “4. Uppe på slottet i Lissabon/ Portugal

  • Utsikten var helt enastående. Man kunde se runt i alla väderstreck. Kan verkligen rekommendera Lissabon som resmål. Vi åkte ju utanför säsong i början av oktober och där var ändå mycket folk. Man ska nog undvika att åka under sommarmånaderna juni, juli och augusti om man inte vill trängas. Vi var där i 5 hela dagar (4 nätter) och bokade hotell och flyg via Expedia. Blev billigare än att boka flyg och hotell var för sig. Vi hann också med att åka en av dagarna till Sintra och Penapalatset vilket är ett måste. Bilder kommer därifrån också så småningom.

   Gillad av 1 person

 1. Som en blandning av Visby, Borgholm och andra gamla borgar. Det är så vackert med dessa gamla murar, fönster med vid utsikt, tinnar och torn. Och ja, sista bilden är helläcker! Mycket fin bildserie!

  Gillad av 1 person

  • Tackar så mycket:) Jag håller med dig! Visst är det spännande med alla sådana här byggnader. Utsikten därifrån var otrolig. Den måste bara upplevas. Vi stannade väldigt länge och bara tittade på den hänförande utsikten. Ville knappt slita oss därifrån. Kul att du uppmärksammade den sista bilden 😀 Den är ju lite rolig. En slump att jag bara såg den. Hade ju varit lätt att bara gå förbi. Funderat på om det kanske skulle kunna bli en tavla att hänga på väggen 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.