6. Kvällsfoton i Lissabon / Portugal

En kväll åkte vi upp i hissen Elvador de Santa Justa. Där var för mycket kö på dagen så det fick bli en kvällstur upp. Det var inte alls fel för utsikten i kvällsljus var otroligt vackert. Man såg förutom ut över staden också Slottet Castelo de Sâo Jorge som vi tidigare varit uppe i. (se tidigare inlägg.)

Bilderna är tagna med mobilen så det är därför de är lite gryniga. Kände inte för att släpa på systemkameran den här kvällen då den hade hängt med hela dagen.

En upplyst gränd fick också komma med på bild.
Elvador de Santa Justa Slottet Castelo de Sâo Jorge

14 tankar om “6. Kvällsfoton i Lissabon / Portugal

  • Tack! Kul att du gillade bilderna 🙂 Lite läskigt var det att åka upp i hissen Elvador de Santa Justa, då man fick gå sista biten. Högst upp var det bara ett vanligt ”mellanhögt” räcke. Precis när jag kom upp valde jag att gå långt ifrån räcket men så småningom när jag vant mig så vågade jag gå fram till det och fota. Min man har höjdskräck men han klarade det ändå.

   Gillad av 1 person

   • Jag kunde klänga på stegar, och brädfodra hus utan problem bara för omkring 15 år sedan. Sedan har jag inte provat med att klättra på stegar förrän för några år sedan, och då fungerade det inte längre. Jag tror att man måste träna hela tiden för att inte förlora förmågan att var högt uppe i det blå.
    Svante

    Gillad av 1 person

  • Utsikten var väldigt vacker!
   Mobilen är räddaren i många lägen. När vi promenerade ner till centrum den kvällen hade vi inte planerat att åka upp i hissen utan bara gå ut och äta. Det var därför jag valde att lämna systemkameran på hotellet. Men mobilen fixade det ju ganska bra ändå. Fotot på slottet i närbild var ordentligt inzoomat så det blev ganska mycket grynigt.

   Gillad av 1 person

 1. Tack Kul att du gillade bilderna fast jag tyckte de var gryniga. De visar i alla fall det som är tänkt. Lissabon har ju naturligt många höjdskillnader och hissen går upp från en stadsdel till en annan. När man kom upp med hissen kunde man gå av på den övre stadsdelen men vi valde att fortsätta upp den sista biten i trapporna och komma högst upp. Nivåskillnaderna är häftiga i staden.

  Gilla

 2. Bilden på gatan där människorna är små som myror är toppen! Visst är några bilder lite suddiga men man ser hur fantastiskt vacker utsikten är i kvällsbelysning. Gillar särskilt sjunde bilden.

  Gillad av 1 person

  • Tack! Kul att du gillar bilderna fast de inte är så perfekta i kvalitén 🙂 Mobilen blev räddningen att jag hade med mig för att alls kunna få några bilder därifrån. Serien skildrar ju ändå det jag ville få fram och visa. Tur att kön var så lång på dagen när vi gick förbi och valde att inte åka upp då, så vi istället fick se staden uppifrån med nattbelysning. Det var väldigt vackert. Sjunde bilden ser ju lite flott och lyxig ut.

   Gillad av 1 person

 3. Ping: 14. Elevador de Santa Justa Lissabon / Portugal | Christina fotograferar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.