11. Husfasader i Lissabon / Portugal

Här snöade jag in på att kolla och fota olika sorters husfasader. Åter igen en hel del kaklade fasader på de första bilderna.  Portugiserna är ju kända för sin kakel.

16 tankar om “11. Husfasader i Lissabon / Portugal

  • Visst är det annorlunda mot här hemma. Jag tror nog att om portugiserna reser till Sverige så imponeras nog de av ”våra” hus också på många ställen. Vi blir ju hemmablinda. Husen skiljer sig ju åt hos oss också i olika delar av vårt avlånga land. Det är kul att komma iväg i bland och se lite annat.

   Gillad av 1 person

 1. Jag håller med Kristallina, det blåmönstrade huset hade jag gärna bott i – eller mitt emot så jag fick se det, haha. Sen fastnar jag för de krusidulliga räckena till de franska balkongerna, så enormt vackra, utsökt smidesarbete. Fin fotoserie med många vackra fasader!

  Gillad av 1 person

  • Tack! Kul att du gillar fotoserien av husen.Visst är det fint, huset med blå kakel på bild nr 5. Men hus nr 1 som jag tog i kvällsljus har också blå kakel. 5an sticker nog ut pga av vinkeln i fotot och trädet uppe på. Man blir ju också lite nyfiken på hur det ser ut inuti. Du fick mig faktiskt att titta lite noggrannare på de franska balkongerna. De är ju verkligen fina med sitt smide.Jag tänkte inte så mycket på dem innan du nämnde det. Kul när ens följare får en att se lite mer i bilderna 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.