15. Penapalatset Portugal

Under vår vistelse i Lissabon åkte vi en dag till Penaplatset, Här kommer bilder från Penapalatset. Jag ville inte dela på serien därifrån så det blir så mycket som 25 bilder i samma inlägg.

Penapalatset (Palácio da Pena ) är ett tidigare kungligt palats i Portugal. Det är beläget i de skogklädda Sintrabergen ovan staden Sintra, väster om Lissabon.

Penapalatset restes åren kring 1850, efter initiativ av Ferdinand II av Portugal. Arkitekt var Wilhelm Ludwig von Eschwege, och till den färggranna  utformningen med kupoler, tinnar i rosa, gult och brunt bidrog även kungen själv. Det 1854 färdigställda palatset fungerade därefter som kungligt sommarresidens.

Penapalatset, som är en av Portugals mest frekventerade besöksmål, räknas sedan 1910 (samma år som den portugisiska monarkin upplöstes  som ett portugisiskt nationalmonument. Palatset och de historiska omgivningarna i Sintra är världsarv sedan 1995. Penapalatset används ofta i samband med utländska stadschefers besök i Portugal.  Bilden ovan är en modell på palatset

7 tankar om “15. Penapalatset Portugal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.