1. Havanna på Kuba

Jag har ingen fotoinspiration just nu i det regniga och grå väder som vi har nu.  Tänkte istället lägga in bilder från förra årets resa.

För nästan exakt ett år sedan var vi på semester på Kuba. Jag har inte på hela året sedan dess blivit färdig att lägga in dessa foton. Är rätt så jobbigt och svårt att gallra bland alla mängder bilder från en sådan resa. Men nu får det bli av i en serie därifrån.

Jag börjar med Havanna där jag utöver att jag tog foton inne i staden även hade möjlighet att fota från en höjd i staden samt från vårt hotell där vi bodde högt upp. 

14 tankar om “1. Havanna på Kuba

  • Ja, jag tycker att det är kul att dela med mig. Men detta tog ett år ! Det är synd för jag har glömt platsers namn och annan fakta. Skulle haft delat bilderna när minnet var färskt. Inte ett år senare! Nu kommer jag istället att lägga in bilder tematiskt så fotona får berätta, de får ta över i stället för en reseberättelse. Det får jag svårt för nu så långt efter.På nästa resa ska jag föra ner anteckningar varje dag. Försöka i alla fall. Då blir det lättare när man ska sortera bland 1000 bilder .D

   Gillad av 1 person

 1. Fint att kunna fota uppifrån och få vyer över stan så att man får en överblick. Men ögat mitt fastnar mer när man kommer ner på jorden: färggranna hus, gatuliv med gammal transportkärra, konstnärerna, hästarna, Che Guevara på fasaden. Nattbilden gillar jag också. Förstår att det är svårt att välja, de drabbar mig varje gång när jag har massor med bilder. Då hjälper precis den tanken som du har nu och har haft vid tidigare resor att hitta ett tema, det hjälper även dem som ska titta på bilderna. Jag tycker regelrätta reseberättelser kan vara ganska tunga, så mycket information, det kan man kanske ha i en egen fotobok för att minnas. Hur länge var ni på Kuba?

  Gillad av 1 person

  • Tack! Kul att du gillar mitt inlägg 🙂 Jag gillar också att kunna fota och se helheten för att sedan beroende av vad det är gå in i olika mer eller mindre detaljer. Jag går alltid och spanar efter detaljer att fota, var jag än går. Om man vill dela med sig av hur en plats ser ut och få folk att förstå vad det är, så vill det ju kanske till att man ballansera upp med både närbilder och helhetsbilder. Jag uppskattar verkligen dina kommentarer för du ser detaljerna som jag medvetet fotar in ibland en serie av foton. Lägger man in en styck bild så är det ju lättare för betraktaren att se innehållet i bilden. När man lägger in en serie med både vyer och närbilder så är ju nackdelen att folk kanske skrollar igenom och inte ser den detaljen som jag vill visa i någon speciell bild.
   Vi var på Kuba i 2 veckor. Åkte i en vecka på rundresa med buss till olika platser och var sedan i Varadero på sol och badsemester den sista veckan.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.