7. Lite olika fordon på Kuba

De flesta fordon som fanns på Kuba var gamla och slitna.

De gamla amerikanska bilarna har jag ju tidigare lagt in i inlägg nr 2. De gick för det mesta som privatägda taxibilar. Se länk nedan.

https://christinafotograferar.wordpress.com/2019/02/13/2-amerikanska-bilar-pa-kuba/

Turistbussarna och de nya gula Taxibilarna (de två sista bilderna) var av Kinesiskt märke och var nya och fina. De ägs av staten.  Turismen som staten satsar på är en  väldigt viktig inkomst för Kuba och ger många arbetstillfällen.

18 tankar om “7. Lite olika fordon på Kuba

  • Det lär nog dröja väldigt länge innan där går någon elbil. Även så i många andra länder också. Elbilar i alla länder på vår jord tror jag inte någonsin inträffar. Många länder tar ju över rika länders kasserade bilar, bussar, lastbilar mm och är glada att de ens har bil.

   Gillad av 1 person

 1. Roligt att se alla olika fordon … en härlig samling av allt! Det gula ”ägget” ser lite kul ut och den gula taxin verkar ny och fin.
  Upprepar mig nog, men det är så kul att få se det du såg under resans gång! 🙂

  Gillad av 1 person

  • Det är så kul att du vill följa inläggen 🙂 Den gula taxin är ju statsägd och något som regeringen satsar på för att det måste fungera med deras inkomst av den viktiga turismen. De nya fina turistbussarna är också statsägda.Den runda gula saken är också något för turister.

   Gillad av 1 person

  • Ja, fordonen är ju de flesta gamla. Har ju att göra med att de inte har så många möjligheter att importera varken fordon eller annat pga Embargot från USA. dessutom tror jag inte att de i nuläget skulle ha råd. De betalar ju 90% i skatt på arbete. Alla nya turistbussar och gula taxibilar är statsägda. Den lilla gula runda saken var också något turistigt. Staten värnar om turismen då en stor del av landets inkomst kommer från turister.

   Gillad av 1 person

  • Den gula skolbussen är nog en gammal amerikansk sedan före revolutionen. De gamla amerikanska bilarna likaså. De nya gula taxibilarna , turistbussarna och den gula runda saken ägs av staten. Staten satsar mycket på turism så turistbussar de gula taxibilarna är ju för turister. Vad vi kunde se så var det Kinesiska bilar och bussar. import från Kina vilket är ett av få länder de kan handla med. De gamla amerikanska bilarna är det lyckliga privata ägare till, som de flesta går som taxi.

   Gilla

 2. Där får rostälskaren sitt lystmäte, mycket gammalt är det som rullar på gator och vägar och jag vet ju skälet. Du har lyckats få med många olika typer av fordon i din bildserie. Jag fastnar nostalgiskt för motorcyklarna med sidovagnar, pappa hade en sån och jag är fotad på en. Och skolbussarna, den orangea ser pensionsmässig ut, men de rullar nog många år än. Vad är det för typ av vagnar som går på spåret? Traktorn med rostigt släp är också så mysig, men somliga tar hästen istf hästkrafterna. Intressant och givande fordonsfotoserie!

  Gillad av 1 person

  • Ha, ha ja rostälskaren kan nog få sitt lystmäte tillgodosett mer än väl på Kuba 😀 De har mycket gammalt. Känns som om de har fastnat i 50 talet. Pga embargot från USA och brister i privatekonomin så har de ju inga möjligheter att rusta upp och skaffa nya fordon. De lappar och lagar sina fordon sedan dess. Det är kul när man kommer hem och går igenom sina foton och hittar så mycket av olika saker i teman bland sina bilder.
   Vagnarna på spåret är dressiner. Det finns här i Sverige också som man som privatpersoner kan hyra och cykla iväg på en utflykt. Det gjorde vi i somras. Se länk nedan

   https://christinafotograferar.wordpress.com/2018/08/22/dressincykling/

   Kul att du också upptäckte hästen. De använde hästar till både att förflytta sig själv och till att dra kärror.

   Kul att du har varit med om att sitta i en sidovagn. Häftigt 🙂
   Tack, så glad jag blir att du gillade serien av inlägg 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.