10. Hästar på Kuba

Vart man än kom så såg man hästar på Kuba. De använde dem för att transportera sig och att spänna dem framför kärror som de fick dra. Precis så som det en gång i tiden var i Sverige. Det jag dock inte gillade var att man lite varstans såg hästar i en lina som var fastsatt i marken betandes bredvid vägen i vägrenen. Men kanske satte de dem där att beta när de själva var på annat ärende. Får verkligen hoppas att de inte behövde stå där ensamma hela dagar eller på nätterna. Hemma hos farmaren i ett tidigare inlägg fanns det ju hagar.

12 tankar om “10. Hästar på Kuba

 1. Fina bilder på hästarna … antar att de har en annan syn på djurskydd än vi, men samtidigt är ju hästarna viktiga för dem, så de har det nog ganska bra … kul att du dokumenterat så mycket vardagsliv.

  Gillad av 1 person

  • Jag tror nog att de är rädda om sina hästar. Får hoppas det i alla fall. De är ju viktiga för dem. Mannen i blå tröja klappade och pysslade om sin häst länge. Roligt att du tycker om min vardagsdokumentation 🙂 Jag gillar att fota sådant som kan hjälpa mig att komma ihåg längre fram . Då är det ju just allt som händer omkring en som är viktigt att få med.

   Gillad av 1 person

 2. Trevlig serie. Här fastnar jag för fotona på den blå mannen med hästen, särskilt den där han leder hästen. Den är så finstämd, både hästen och mannen tittar ner i marken där de lunkar långsamt på bygatan. Och en man sittter på trappan och tittar på. Men på nästa bild, som du har visat tidigare, har hästen lyft blicken och mannen är koncentrerad på att klappa sitt värdefulla djur. Men jag noterar också mannen med de gröna byxorna på den alltför lilla cykeln på översta bilden. Han lär få ont i knäna.

  Gillad av 1 person

  • Det du ser i bilderna med mannen i blå tröja tycker jag symboliserar det lugn som man upplevde på många platser. De bilderna symboliserar också hur kärleksfullt man kunde ta hand om sina hästar.
   Mannen på cykeln är ju lite kul, men man tager vad man haver 😀

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.