15. Bröllopspar på Hotellet / Kuba

Det var ett par bröllop på hotellet under den veckan som vi bodde där. Där fanns ett vigselkapell precis intill havet. Jag fick inte syn på dem förrän vigseln var klar och följet hade börjat splittra sig. Någon bild på lite avstånd blev det. Hade enbart mobilen med mig då, så jag kunde inte Zooma in som jag kan göra med min systemkamera.

De andra som hade gift sig fick jag syn på en annan dag när de gått ner till stranden för fotografering bland alla badande. Oj , vad mycket sand bruden fick i klänningen. Tärnorna försökte skaka bort det värsta.

Där var många gäster på hotellet som var från Kanada. Jag tror att dessa följe kom därifrån.

10 tankar om “15. Bröllopspar på Hotellet / Kuba

 1. Intressant hur de solande inte berörs det minsta, fast fotografering sker nästa på dem.
  Och att fotograferingen inte sker längre bort. Det ser ändå inte ut som om det är mycket folk på beachen.

  Gillad av 1 person

 2. Jag tänker ungefär som Antonia, de som ska fota på stranden kunde väl ha hittat ett ställe där det var lite fritt och öppet. På de övre bilderna luras jag att tro att det är två vitklädda brudar, men så kommer jag på att det är gardinerna, haha. Irriterande när man inte har kameran till hands när man vill komma närmare motivet.

  Gillad av 1 person

  • Jo det är verkligen ingen kvalitet på bilderna då jag enbart hade mobilen till hands när vi gick förbi. Zoomen på den är bra men räcker inte alltid till. Kul att du blev lurad av gardinerna. De kan ha fotat på ett annat mer fritt område på stranden också men jag såg inte hela fototillfället. Fick upp mobilen just i detta skeende.
   Har ju numera skaffat ett objektiv till min systemkamera som täcker från macro , vidvinkel till tele 300mm. Jättebra att ha på semester då man ju inte vet vad det är för motiv som plötsligt dyker upp och svårt att hinna byta objektiv. Jag är väldigt nöjd med det objektivet. Slipper konka på en massa olika objektiv. Men vad hjälper det när jag inte ens hade kameran med ner till stranden den här gången 😀

   Gilla

 3. Jag har tittat på ett sånt objektiv men förstått att det är för tungt för mig att kånka på. Smart annars och jag förstår att du har haft stor glädje av det under resan. Minns att jag tog med kompaktzoomen till Teneriffa för några år sedan som komplement, men den använde vi mest i stället för kikare när vi ville kolla på byggnader och detaljer från hotellbalkongen. Vi hade Teide i blickfånget.

  Gillad av 1 person

  • Detta nya som jag köpte ett Tamronobjektiv är på 16-300mm inklusive macro och är inte större än originalet till min Nikon 18-105. Så de är lika stora. Men det finns ju olika sorter på marknaden. Jag som heller inte vill bära tungt tyckte den var ok eftersom den inte var större än originalet.
   Däremot det objektivet som jag har som är ett separat tele -300mm och måste göra byten av är ju jättestort.

   Jag har också en liten kompaktkamera som alternativ. Den är helt otrolig på att ta bilder på långt avstånd .Ofattbart bra på att ta bilder på långt håll. Bättre än mitt separata leleobjektiv samt det nya som är likvärdigt.
   Men den lilla kameran har min man lagt beslag på. Den går ner i fickan. Under ”Om mig” högst upp har jag skrivit om den lilla kameran: ”Då jag kom på att det inte alltid var så kul att släpa på min systemkamera med tillbehör så skaffade jag mig en Kompaktkamera som komplement. Panasonic/Lumix med Leicaobjektiv. DMC-TC60 Långzom. Kan även ställas in på macrotagning. Den tar både macro och tele på mycket långt avstånd samt går att göra manuella inställningar på. Lagom liten och nätt att ha med sig när man inte vill bära.”

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.