7. Trädgård och gondol i Tongli. Kina

6e dagen den 3/4 Tongli resa med Lotus Travel https://www.lotustravel.se/resor/kina/stora-kina/

Jag delar upp den här dagen i två inlägg. Ett från förmiddagen och ett från eftermiddagen.

Vi checkade på morgonen ut från hotellet i Suzhou och åkte vidare till en trevlig by/stad , Österns  Venedig som heter Tongli. Vi promenerade längs kanalerna till en vacker kejserlig trädgård där vi fick gå in och titta.

Där var en butik där en konstnär satt och klippte ut figurer i tunt papper. Han klippte helt otroligt fina bilder. Jag tror att det heter psaligrafi.

Kanalerna i Tongli slingrade sig fram genom en äldre bebyggelse. Vi åkte båt som paddlades fram genom kanalerna och under välvda stenbroar.

Där var en man som fiskade Karp med hjälp av Skarvar i kanalerna. Så fiskade man Karp, åtminstone förr i Kina.  Var inte säker på om denna fiskare i Tongli gjorde det enbart för turisterna. Men vi såg också detta fiske på Lifloden som vi senare under resan kom till.

Fåglarna var dresserade och när man fiskade med dem band man ett snöre runt halsen på dem så att de inte själva skulle svälja ner fisken utan att när fågeln kom upp med fisken tog man upp den från näbben. Det var ett sätt som man använt sig av alla tider.

Sedan var det tid över så vi på eftermiddagen på egen hand kunde strosa runt i staden. I nästa inlägg kommer mer från Tongli.

16 tankar om “7. Trädgård och gondol i Tongli. Kina

 1. Spännande och intressant som vanligt! Dessutom jättefina bilder! Härlig skir grönska där vid kanalen. Roligt att få se de fiskande skarvarna – har läst om det och nu var det kul att du fotat dem. så vackert mönstrade deras vingar är!
  Ser fram emot att få läsa fortsättningen!

  Gillad av 1 person

  • Tackar så väldigt mycket 🙂 Kul att du gillar bilderna! Så glad jag är att du följer mina Kinainlägg. Tongli var en mysig och i jämförelse med annat en väldigt lugn och stad. Håller med dig om att skarvarna är fina men jag hade helst sett att de fick vara i frihet. Men dessa är ju klart inte vana vid annat. Det är ju en urgammal metod att fiska på.

   Gillad av 1 person

 2. Jättefina bilder! Fastnade direkt för den fina Bonsai. Hade själv några för många år sedan. Tycker lite synd om skarvarna men andra länder, andra seder 😀 Väldigt inressant!

  Gilla

 3. Intressanta bilder Christina. Fastnar för den koncentrerat klippande mannen, fantastiskt vad de kan åstadkomma. Tänker som Anki om mönstret på skarvarnas vingar, så nära kommer man dem inte här så att man kan se det. Brobilderna kunde varit från Venedig, lite annan stuk på båtarna bara. Den kejserliga trädgården är vacker, med fina detaljer som du lagt märke till med din kamera, som stenläggningen, räckena och bonsaien. Fin bildserie!

  Gillad av 1 person

  • Tack 🙂 Kul att du gillar bilderna och fångat upp de detaljer som jag försökte se med kameran i trädgården. Mannen klippte så fantastiska fina bilder som blev till tavlor. Vi köpte faktiskt var sin tavla på våra motsvarande ”stjärntecken. Lite kul att ha.De var fina. Jag brukar vara sparsam och inte köpa sådant annat som är turistkrams. Men detta var ju konst. Det var vackert I Tongli och kul att åka med båt under broarna. Har varit i Venedig för många år sedan och åkt ”riktig” vad som nu är riktig, gondol där. Här får man väl kalla det Kinesisk asiatisk gondol 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Tongli är ju perfekt att besöka när man ändå är i närheten. Som jag sagt/skrivit tidigare är det roligt att komma tillbaka till trakter som jag besökt för ett antal år sedan.
  Detta sätt att fånga fisk med hjälp av skarvar har jag sett på olika platser både i Kina, Tibet och Thailand så jag tror det är tämklgen vanligt.
  Jättefina bilder och nog känner jag igen mig till en del.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.