8. Mer från eftermiddagen Tongli. Kina

6e dagen den 3/4 Tongli resa med Lotus Travel https://www.lotustravel.se/resor/kina/stora-kina/

Nu kommer inlägg från eftermiddagen. (Bilder från förmiddagen se föregående inlägg.)

Under eftermiddagen kunde vi på egen hand strosa runt i  den mysiga staden.

Det märktes att vi hade kommit lite mer söderut i Kina. Här fanns det matstånd med diverse insekter, anknäbbar och annat som för oss var konstig mat.

Vi träffade på en massa skolbarn i Tongli  som vinkade glatt till oss och hojtade hallo. De var minst lika nyfikna på oss västerlänningar som på sin egen utflykt.

Vi fortsatte att strosa runt i den mysiga staden.

Fiskrensning pågår!

Senare på eftermiddagen var det dags att åka till Shanghai som vi sedan skulle bo i under 3 nätter.

Lite här och var hade de små plättar av rapsodlingar. Hos oss har vi ju jättestora åkrar.

Det behövs en massa el till alla de mängder människor som bor i Kina.

Vi närmar oss Shanghai.

På avstånd såg vi bl.a. en av de skyskrapor som vi skulle åka upp i nästa dag . Det är den på sista bilden som liknar en kapsylöppnare. Det är den näst högsta. Den är 492 meter hög och vi skulle upp på våning 100. Den högsta byggs bredvid  och  ska  bli  600  m hög.

När vi var framme på hotellet fick vi 30 min på oss att checka in och sedan bar det iväg till restaurangen för gemensam middag. Därefter tog bussen oss igenom staden till en teater med häftig kinesisk akrobatik, illusionister, jonglering mm. Fick inte ta foton där.

14 tankar om “8. Mer från eftermiddagen Tongli. Kina

 1. Det är en mysig stan. Vackert hur den slingrar sig bredvid ån eller kanalen. Mycket mat som ser lite suspekt ut. Vet inte om jag skulle våga. Men man ska aldrig säga aldrig. 😜 Man jag ser på barnen att det är fortfarande kommunism. Vi hade likadana röda trekantiga sjalar knutna runt halsen när jag gick i högstadiet. Jag hatade det. Jag gjorde verkligen. Jag var aldrig gruppmänniska och det signalerade verkligen samhörighet. Tog av så fort jag kunde efter skoldagen.

  Gillad av 1 person

  • Det var en spännande stad med ett stort kanalsystem med broar både här och där. Verkligen en kontrast mot storstäderna Peking och Shanghai.
   Den typen av mat smakade vi INTE på. Där har jag en gräns 😀
   Jag är verkligen ingen vän av skoluniformer. Jag kan förstå att du ville ta av dig så fort du kom hem och inte trivdes i det. Jag har sett det i andra länder också. Tycker att man ska kunna få vara sig själv. Men klart i fattiga länder där man har dåligt råd med kläder, så kan det kanske vara bra. Om man skulle utmärka sig i sina kläder som den som har det dåligt ställt och inte vill visa det, med gamla lagade och slitna kläder. Men klart skoluniformer brukar ju också kosta.

   Gillad av 1 person

 2. Ja, det här med maten kan bli en utmaning. Man äter det man är van vid. Väldigt fina bilder och en intressant (bild)promenad. Gillar dina vardagsbilder som visar folk som sysslar med vad-det-nu-är. 😀

  Gillad av 1 person

  • Tackar! Kul att du gillade bilderna 🙂 Jag brukar försöka titta och fota sådant som händer utöver vyer och hus. Det är så kul att hinna fånga något som någon gör. Men ibland kan det bli lite pinsamt närgånget och då låter jag bli.

   Gillad av 1 person

 3. Det där med mat är ju alltid förenat med känslor. Turkarna tycker visst att vi är jättekonstiga som äter kräftor. Anknäbbar… hu, det ser läskigt ut, men grisfötter och annat liknande kan vi ha på våra bord, haha. Verkar vara en stad med lugnt tempo åtminstone ser det så ut på bilderna. Klart att skolklasser är nyfikna på de nyfikna turisterna. Lustigt med rapsodlingarna som små öar här och där. Åter en intressant bildberättelse där jag fastnar för bilder med enskilda människor och den fina trädgårdsfontänen.

  Gillad av 1 person

  • Den speciella maten ville vi inte prova 😀 Det blir mer bilder av den sorten senare när vi kommer till Yangshuo. Jo,den här staden var lugnare än andra ställen vi var på. Var riktigt behagligt att strosa runt här. Trädgårdsfontänen hade jag gärna haft hos mig 🙂 Det var många som var nyfikna på oss var vi än kom. Jag har aldrig blivit så fotad när jag varit på resa som här i Kina. Många var nyfikna och ville ha en bild och skicka på deras motsvarande facebook

   Gilla

   • När vi var i Indien var det också så med fotandet. Ibland kändes det bra, andra gånger inte. Jag ville inte hamna i någon indiers bokhylla med bara ben och korta shorts, som vi var när vi var på stranden.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.