10. Shanghai World Financial Center. Kina

7e dagen den 4/4   fortsättning på dagen på vår resa med Lotus Travel https://www.lotustravel.se/resor/kina/stora-kina/

Dagen fortsatte med att vi tog hissen upp i Shanghai World Financial Center (skyskrapan som liknar en kapsylöppnare på toppen). Det är det näst högsta. Det är 492 meter högt och vi skulle upp på våning 100. Den högsta håller på att byggas bredvid och ska bli  600 m högt.

Skyskrapan till vänster (blått) tagit på kvällen. Det högre till höger under byggnation.

Om man tittar på ”kapsylöppnaren” Så kommer vi att gå precis ovanpå hålet.

Nedan en bild på en platta där man byggt upp en del av staden i miniatyr.

Hissen gick så oerhört fort så det slog lock för öronen. Man var tvungen att byta hiss en gång.

Väl uppe kunde vi se ut över Shanghai som är en 26-miljoners stad. Shanghai är den folkrikaste staden i Kina. Shanghai är till ytan som ca halva Skåne.

Från 1992 har Kineserna med raketfart byggt alla sina enorma mängder skyskrapor

Eftersom vi befann oss bakom glasrutor så var det svårt att ta bilder. Blev ju blänk och ”dimmigt”i varje bild.

Där fanns glasrutor insprängda i golvet som man kunde gå på. Lite läskigt när man första gången satte foten på en sådan ruta.

Fortsättning på dagen kommer i nytt inlägg.

16 tankar om “10. Shanghai World Financial Center. Kina

  • Tack! Kul att du gillade bilderna 🙂 När jag precis kom upp där stod jag en liten stund i mitten av gången mellan glasrutorna och ”vande” mig. Sedan gick det alldeles utmärkt bra att gå precis intill fönsterna. Det kändes tryggt innanför glaset. Jag testade även att gå på glasrutorna på golvet. Kändes först lite läskigt. Konstigt att man tvekar, för man vet ju ändå att det ska vara säkert.

   Gillad av 1 person

 1. Ojojoj … häftiga bilder! Säger som Kristallina – man drabbas av yrsel bara av att titta på bilderna! Svårt att först vilken jättestor stad det är – både till ytan och framför allt till folkmängden! Jag som tycker det är för mycket folk när jag kommer in till Norrköping 🙂

  Gillad av 1 person

  • Tack! Kul att du gillade bilderna 🙂 Storleken på staden är riktigt svårt att ta in. Så mycket folk på så liten yta. Men allt fungerade. Trafiken rullade på bättre än här hemma. De var överallt organiserade i röran. Men jag måste säga att det för mig var väldigt tröttande med så mycket folk varje dag. Det gick ju inte att få lugn och tyst mer än på hotellrummen. Och där var man ju bara när man skulle sova. Jag är glad för att jag kan gå ut och gå flera km hemma utan att ha mött mer än ett par människor. Undrar vad Kineserna skulle tycka om ett sådant lugn 😀

   Gillad av 1 person

  • Jag tycker också att det är ofattbart att landet har utvecklats så enormt mycket på så kort tid. När de bygger något, hus, bilpåfarter-avfarter, hus, järnvägar mm. så gör de det ju också så ofantligt fort. De har både tekniken och arbetskraften. Shanghai liksom Peking blandas med både gammalt och nytt..
   Tack att du ändå gillade bilderna genom glasrutan 🙂 Jag hade en del som var riktigt bländande och suddiga men också en del som funkade. Det var svårt att fota genom glaset. Dessutom var det lite disigt också.

   Gilla

   • Tips för glasproblem. Men sätter objektivet försiktig mot glaset. Men då kan man fota bara framåt. Eller har mörka kläder och stå så att man täcker fönster lite mer.
    I en fotoprogram kan man också förbättra lite.

    Gillad av 1 person

   • Tack för tipset om objektivets läge. Jag har ett redigeringsprogram men kan inte hur man gör manuella redigeringar. Har inte tålamod att sätta mig in i det på riktigt. Har dock klickat på automatisk redigering på varje bild och det lyfte upp bilderna något.

    Gillad av 1 person

 2. Ofattbart många människor i sen enda stad. Jag finge nog åka upp ensam i de där skyskraporna, maken har blivit mer och mer höjdrädd, det är nog kört för honom nu. Tredje bilden fastnar jag för, vackra silhuetter!

  Gillad av 1 person

  • Det var inte så ”farligt” att åka upp i skyskrapan som man kan tro. Värre om man hade varit uppe i fria luften 😀 Man var innanför glas hela tiden och glaset tar bort den där otäcka höjdrädslan. Min man är höjdrädd men klarade det galant. Kul att du speciellt gillar det 3dje fotot. Den visar en ganska samlad bild över skyskraporna på den sidan av floden.

   Gillad av 1 person

  • I och med att man bara helt plötsligt från ett snabbt hissåkande var uppe så hann man inte fundera över någon höjd . Det kändes väldigt tryggt bakom de tjocka glasrutorna också. Min man som vanligtvis är höjdrädd, reagerade inte alls över höjden. Men så häftigt det var att komma så högt upp och se hus nedanför som små leksakshus.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.