9. Shanghai. Franska kolonialdelen. Kina

7e dagen den 4/4  resa med Lotus Travel https://www.lotustravel.se/resor/kina/stora-kina/

Idag hade vi ”sovmorgon”

Vi började dagen kl. 10  med promenad i den franska kolonialdelen. När Shanghai öppnades för utländsk handel på 1800-talet kom stora delar av staden att kontrolleras av fransmän.

De områdena kallades koncessioner. Idag har alla bottenplanvåningarna blivit butiker eller så säljer man mat.

När Mao Tse Tung tog makten försvann fransmännen.

Shanghai är idag ett av världens viktigaste finanscentra och en viktig transporthub med världens största containerhamn

Lite mopeder, trafik och cyklar på väg till bussen som nu ska ta oss till Shanghai World Financial Center för att åka upp med hissen för att titta på utsikten över Shanghai.

Fortsättning på dagen  följer.

8 tankar om “9. Shanghai. Franska kolonialdelen. Kina

 1. Oj … spännande plats att besöka – lite för rörigt för att jag skulle känna mig bekväm, men väldigt kul att du delar med dig med alla fina bilder!
  Dessa elkablar – tänk att det fungerar! 🙂

  Gillad av 1 person

  • Kul att du gillar att följa mina bilder från Kina 🙂 Med så mycket människor som där är i Kina så var det rörigt både här och där. Ibland kunde jag känna mig lite irriterad när man hade folk överallt omkring sig så fort man kom utanför hotellet. Men samtidigt är det ju det som är Kina.
   När det gäller elkablarna så kan man ju undra hur en elektriker reder ut det om det blir ett elfel någonstans. Eller så har de ordning i röran 😀

   Gillad av 1 person

  • Just sådana elkablar är ju inte ovanligt i många länder. Det lär kunna bli rejäla överslag i regn har jag hört. Jag förstår inte hur de reder ut det om något fel behöver åtgärdas. I de gamla områdena fanns det sådana här röror av elkablar överallt medan man i de nya områdena inte hade några synliga. Var ju modernare även med elen i den nya byggnationen.
   Det var svårt att ta bilder. Var ju även omöjligt att vänta ut folk som man gör hemma för att kunna klicka av. Det kommer ju nya människor hela tiden. Så bilderna speglar ju verkligen hur det är. Tomma gator ser man nog aldrig där 😀 Vill man se gator utan folk så får man nog testa att fotoshopa bort dem 😀 😀

   Gillad av 1 person

  • Verkligen myllrande! Det var alltid massor av folk överallt. Men vad kan man vänta sig med den stora folkmängden. Det var en så enorm kontrast emot hemma. Men spännande på något sätt. Som en annan värld.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.