11. Båttur på floden i Shanghai på kvällen. Kina

7e dagen den 4/4   fortsättning på dagen och resan med Lotus Travel https://www.lotustravel.se/resor/kina/stora-kina/

Nedkommen från den höga skyskrapan ( föregående inlägg) så fotade jag lite fler Skyskrapor.

Efter skyskrapan åkte vi till en marknad och hade fri tid där. Försäljarna var riktigt jobbiga.  De var på en hela tiden och det räckte med att man på flera meters avstånd såg något med blicken så var de genast där och skulle övertala en att köpa. Alla hade bästa och billigaste varan ”just för mig”. Så är det ju förstås i många länder men jag tycker det är skitjobbigt. Blev därför inga köp. Att de inte kan förstå att de istället förlorar på det.

Vi gav upp och hittade en kaffebar och drack cappuccino och åt kaka i stället, under resten av tiden vi hade till förfogande.  De flesta från vår grupp hade varit irriterade på försäljarna. Inte konstigt att det var fler än oss  från resesällskapet som hittade kaffestället att tillbringa tiden på.

Sedan var det dags för att åka till floden för att åka ut på den med båt och se en del av staden i kvällsljus.

Vackra hus nedan vid The Bund från 1920 och 1930-talet då kolonialtiden hade sin höjdpunkt.

20 tankar om “11. Båttur på floden i Shanghai på kvällen. Kina

 1. Jag gillar dina bilder, men tror inte att jag skulle kunna trivas i den miljön. Jag var ju less på Stockholm 1988, då jag flyttade därifrån. Efter 2006 har jag inte besökt innerstaden i Stockholm, och 2008 var sista gången jag besökte Haninge.
  Svante

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket! Kul att du gillar mina bilder från Kina 🙂 Jag skulle aldrig orka bo bland så väldigt många människor varje dag. Där var ju folk överallt . För mig var det tröttande. Kunde bara vara ensam på hotellrummen 😀 Men jag skulle inte vilja vara utan denna resa till Kina som var fantastisk. Det var en upplevelse att ha varit där. Stockholm är ganska lugnt i jämförelse Peking och Shanghai 😀 😀 😀

   Gillad av 1 person

 2. Tack för återbesöket i Shanghai! Alltid trevligt att komma tillbaka hit. Jättefina bilder. Känner nog igen det mesta som finns med. ”Kapsylen” har vi besökt men det kommer ju hela iden till nya skrapor. Våra favoritkvarter är de gamla franska kolonialkvarteren med sin mysiga butiker, restauranger och caféer. Vi brukar på vid floden och nära the Bund. Så vackert med allt upplyst. Visst är Shanghai en gigantisk stad men lär man känna den finns här, precis som i Peking, småskaligheten. I Peking bodde vi i nästan fyra år och hann på den tiden i lugn och ro ta oss an Kina.

  Gillad av 1 person

  • Ja det var fint där. I mina 2 nästa inlägg blir det från hotellet längs med floden och The Bond samt lite från gamla kvarter in i Shangai från The Bond. Förstår att du haft tid att ta dig till olika platser under 4 år. Vi hade totalt 15 dagar i Kina. Resan var på 17 dagar. Jag har fortfarande inte lyckats registrera att följa dig på din blogg.

   Gilla

  • Mycket märkligt Ditte. Det kommer ju inte in i Läsaren heller så jag glömmer ju lätt att gå in hos dig då jag ju inte får någon pling alls någonstans om att du lagt in något. Jag har gått in när jag kommit på det men eftersom jag inte har skrivit något så vet ju du inte att jag varit inne. Är ju bra med en gillaknapp om man inte hinner skriva var gång.

   Gilla

   • Försöker hitta felet men det är klurigt för andra kan prenumerera och det fungerar. Men visst ska det gå att lösa men jag behöver hjälp till det. Har inte tänkt på gillaknapp men kanske är det något att fundera vidare på .

    Gillad av 1 person

  • Jag tror inte vår guide hade något avtal här. Tvärt om så försökte hon alltid smidigt lirka oss förbi försäljare vid turistmarknader. Det här var på ett stort område som vi hade tid för oss själva. När vi senare kom till Yangshuo så var de nästan lika jobbiga i hela stadens affärscentrum. Vi hittade en marknad på egen hand när vi hade en hel dag till förfogande i Peking också innan vi skulle åka hem. Där var de lika jobbiga. Jag har varit med om liknande i Turkiet i Alanya också. Så det är ju deras kultur och panik för att kunna sälja så mycket de kan. Oss turister tror de ju också att vi har väldigt tjocka plånböcker så det är väl bäst att hojta lite extra på oss 😀 😀 😀

   Gillad av 1 person

 3. Väldigt vackra kvällsbilder av skyskarpor och andra byggnader. Gillar också bilden med den röda och blå stolpen som kontrast i bilden. Vad gäller tjatiga försäljare så är det otroligt påfrestande, har bara träffat på det i Marocko och avskydde det.

  Gillad av 1 person

  • Tack! Kul att du gillade kvällsbilderna 🙂 Den röda och blå stolpen tyckte jag också var fin i det hela. Jag tror att det är en tv mast eller liknande.
   Om försäljarna hade låtit en gå in och i lugn och ro fått titta så hade de ju fått sålt mer. När de nästan anfaller en så går man ju förbi istället. Jag blir i alla fall så irriterad.

   Gillad av 1 person

 4. Så fin kvällsutflykt det blev … och jättefina bilder!
  Jobbigt med försäljare som blir alltför påstridiga – upplevde det i Tunisien för många år sedan … såå jobbigt!

  Gilla

 5. Åhh, vad jobbigt med försäljarna, förstår att ni letade upp en kaffebar istället. Det är ju riktigt tråkigt, för det kan annars va rätt mysigt att bara strosa runt på marknader. Vackra kvällsbilder från båtturen.

  Gillad av 1 person

 6. Bäst gillar jag dina ”kvällsfoton”. Det är inte lätt att få med ”hela höga byggnader”. Nu kom jag att tänka på när jag var i Paris första gången och såg några asiater ligga ner på trottoaren för att få med hela Eiffeltornet. Givetvis la jag mig bredvid dem. Mycket bra idé.
  Undra så klart vilka av alla dessa dagar som var ”Top three” så här i efterhand.
  Kram Bosse

  Gillad av 1 person

  • Om jag skulle lagt mig ner på gatan för att fota just där hade det nog väckt stor uppmärksamhet 😂🤣
   Jag kan inte säga vilka dagar som varit bättre än andra. Allt var helt fantastiskt. Det är ett otroligt helhetsintryck. Men visst var det magiskt att få gå på kinesiska muren, se terrakottaarmén, uppleva alla städerna, tempel, förbjudna staden ja , allt!! . Det går inte att prioritera något. Hela resan var en enorm upplevelse. Av de långväga resor som vi har gjort har tidigare Safari i Tanzania med Zanzibar legat på första plats men nu ligger den resan och Kinaresan på delad 1a plats..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.