12. Promenad längs Huangpu floden i Shanghai . Kina

8e dagen den 5/4  på vår resa med Lotus Travel https://www.lotustravel.se/resor/kina/stora-kina/

Den här dagen hade vi till fritt förfogande. Vi planerade att sova lite längre och ta det lite lugnare,  trodde vi!

Men vi gick ut och gick och var ute i 7 timmar.

Promenaden började med att vi gick från hotellet ner till Huangpu floden. Vi hade hört att man kunde gå längs med floden och komma till den gamla kolonialdelen och det kända stråket The Bund.

Det hade även gått att ta tunnelbanan dit men vi bedömde på kartan att det skulle kunna fungera att gå dit och det blev ett bra beslut vi tog.

Det var en fint parkliknande stråk längs med floden.

Vi var tidigt ute så det var rätt så lugnt med folk i den riktningen i alla fall.  Mer folk var det däremot på The Bund men det kommer i nästa inlägg.

Det gick vakter lite här och där och det satt övervakningskameror på varje 50 meter längs promenadvägen.  Ni kan se en övervakningskamera på fotot med flaggorna på en stolpe.  De har massor av övervakningskameror överallt i städerna och vid sevärdheterna.

Min man råkade trampa på gräset med halva skon och blev direkt tillsagd av en vakt. Man fick tydligen inte trampa på gräset! 

18 tankar om “12. Promenad längs Huangpu floden i Shanghai . Kina

  • Vi hade tur som kom till Kina under körsbärsträdens blomning. Det kändes lite speciellt. Man har ju hört om blomningen i Japan. Vi fick ju vår när vi kom hem en gång till med blommande körsbärsträd. Ha, ha det där om horder av människor på gräsmattorna de få de hade, hade ju inte varit så bra. Det stod säkert på skyltar att man inte fick beträda gräsmattan men de kunde vi ju inte läsa 😀 😀

   Gillad av 1 person

  • Ja, de håller verkligen i ordning . Det fixades i rabatterna. Där var folk som sopade överallt var vi än var så även här. Alla övervakningskameror som fanns överallt gick inte att missa 😀 Det var vackert vid den här gångvägen till The Bund.

   Gillad av 1 person

 1. Fin parkmiljö med allt som blommar och väldigt välkött ser det ut. Jag har svårt för de röda gångstråken som man också kan se lite här och var på andra håll i världen, jag tycker att de bryter av för mycket. Fina parkbilder!

  Gillad av 1 person

 2. Vilken vacker promenad ni fick där … härliga växter och spännande byggnader. Fantastiska bilder! Övervakningskameror är nog bra – bara det talas om att de finns, för det är ju inte kul att känna sig hemligt övervakad 🙂

  Gilla

  • Tack! 🙂 Det blev en vacker och lite lugnare promenad. Inte så värst mycket folk där i alla fall inte tidigt på dagen. Övervakningskameror lärde man sig att de fanns överallt som man var. På alla gator, sevärdheter, ja precis överallt.
   Du Anki denna din kommentar hade också lagt sig i skräpposten. Undrar varför det helt plötsligt blir så. Kollade igen efter att jag sett din kommentar om det på din sida. Så störigt ju 😦

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.