13. The Bund i Shangai. Kina

8e dagen den 5/4   Fortsättning på förmiddagens promenad och vår resa med Lotus Travel  https://www.lotustravel.se/resor/kina/stora-kina/

Vi gick längs Huangpu floden tills vi kom till gamla Shanghai och vidare tog vi oss upp på en ny gångväg The Bound. The Bund är ca 1.5 km lång och skulle kunna kallas en gata men är en del av Zhongshan Road.  Den är den  viktigaste sevärdheten och symbolen för Shanghai och platsen för att blicka ut på det nya Shanghai med dess skyskrapor. Den går förbi de fina gamla franska kolonialbyggnaderna som tillkom under 1920-1930 talet då kolonialtiden hade sin höjdpunkt. Där finns 26 byggnader av olika arkitektoniska stilar. Det var då ett finansiellt nav i östra Asien.

Det är så häftigt, för samtidigt som man ser detta gamla så ser man också de nya skyskraporna som man började bygga 1992 . Här har det verkligen gått undan.

 

14 tankar om “13. The Bund i Shangai. Kina

  • Tack! Kul att du gillar att följa mina bilder från Kina 🙂 Det städades precis överallt som gator , parker, trottoarer, mitt ute i trafiken.
   Den lilla polisbilen tyckte jag var lite gullig och kul. Den passade ju lagom in på det här ”gågateområdet”. Den gick på el och rullade fram så försiktigt bland alla mängder gående.

   Gillad av 1 person

 1. Väldigt fina bilder på gågatan och byggnader runtom. Fastnar för bilden med långpråmen och de pastellfärgade skyskraporna. Det sopas mycket i många länder i världen, men hos oss är det lite åsidosatt.

  Gillad av 1 person

  • Tack! Kul att du gillade bilderna från The Bund 🙂 I bilden med långpråmen som du nämnder så kommer det ju tydligt fram att husen har olika färger. Det är fint tycker jag också. På många andra ställen med massor av bostadshöghus kunde de alla vara jättetråkiga bruna.
   Så som de städade överallt på alla , gator, torg, trottoarer och parker hade Sverige inte haft råd med. men här var det ju många som hade jobb i och med att det fanns en massa enkla göromål som Sverige tagit bort.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.