14. Äldre kvarter i Shanghai. Kina

8e dagen den 5/4 på vår resa med Lotus Travel https://www.lotustravel.se/resor/kina/stora-kina/ 

Mer fortsättning på förmiddagens och eftermiddagens promenad.

I slutet av The Bund gick vi upp en bit in i de gamla kvarteren och hittade en enkel restaurang med en lika enkel toalett.

Vi lyckades beställa en tallrik broccoli,  en tallrik gott kött samt ris och till det vars sin 600ml öl utan att de kunde ett ord engelska. Jag kollade mig runt efter toa  men såg ingen.  Lyckades med teckenspråk, vilket gick bra, att fråga efter toaletten.  Hon pekade på en sliten oansenlig dörr.  Jag öppnade och gick upp för en knagglig trappa.  Väl uppe kunde man gå på en vind åt olika håll.  Lyckades tillslut hitta först tvättmaskiner och sedan en mycket primitiv toalett.

Det stank matos där uppe så jag blev hostig och fick nästan andnöd.  Fortsatte att hosta ett tag efter jag kommit ner igen.  Det toalettbesöket blev en upplevelse för sig själv!

Maten var i alla fall väldigt god där!

Efter lunchen gick vi runt i lite gamla kvarter i Shangahi.

Och så städas det igen! De 3 kommande fotona.

Fotot nedan. På de flesta ställen var det väldigt mycket folk ! Här var det fullt på trottoarerna.

10 tankar om “14. Äldre kvarter i Shanghai. Kina

 1. Har också tänkt på att det var mycket folk på de flesta ställen men trängseln på de trottoarerna kan man vara utan. Förstår att toaletten var en upplevelse för sig. Inget man vill med om heller 😀
  Fina bilder, direkt från livet.

  Gillad av 1 person

  • Helt klart så fick vi verkligen uppleva Kinas enorma folkmängd på resan. Vi var beredda. Men jag tyckte att det var tröttande. Liv och rörelse överallt. Men det var ändå en del av äventyret.
   Dessa ståtoaletter var ju inte så roliga men man var ju tvungen att vänja sig🤣 Utöver på hotellen och finare restauranger så kunde det också ibland finnas ”vanliga” toaletter.

   Gillad av 1 person

  • Tack! 🙂 Man lärde sig toorna efterhand. Bra där de hade ett handtag vid sidan att hålla sig i. Det blev lite lättare då 😀 😀 😀 Men kan undra hur de gör när folk är rörelsehindrade. Men de har säkert knep för det med.

   Gilla

 2. Ståtoaletter är vanliga runt om i världen, har varit på sådana i Frankrike, Bulgarien och Indien vad jag minns nu. Den primitivaste på landet i Frankrike. Jag förvånas aldrig över sånt, det kan inte vara samma standard överallt. Oj, så trångt på de sista bilderna!

  Gillad av 1 person

  • Man vande sig efter ett tag. Där det fanns ett handtag att hålla sig i på väggen bredvid var det ju ok 😀 😀 😀 Dessa toaletter kan ju ibland vara bättre än en totalt nerkissad toasits. Jo, jag har träffat på ståtoaletter förut också. Faktiskt också i Frankrike för en herrans massa år sedan. Men den här toan blev lite speciellt för då jag där uppe på vinden först inte hittade toan, utan gick och örlade i en massa gångar och sedan fick hostanfall av den starka matosen 😀 😀 😀
   På många ställen var det trångt med allt folk.Mer eller mindre. Men det var jag beredd på. Kina har ju många innevånare så det måste ju bli så.

   Gilla

 3. Första gången man hamnar på en sån toalett känns det lite konstig, men som sagt man vänjer sig 🙂
  Härliga bilder, men ojojoj sådan trängsel! Jag som avskyr folksamlingar och köer ska nog inte åka dit – så bra att du varit där och delar med dig av dina upplevelser! Tack för det!

  Gillad av 1 person

  • På hotellen och finare restauranger fanns ”vanliga” toaletter. Jodå, man vande sig efterhand med ståtoaletterna. Man blir ju tvungen 😀 Men de höll olika standard. Den här blev det ju lite speciellt med, låg standard, svår att hitta i gångar på vinden samt all hostframkallande matos som var på vinden 😀 😀 😀
   Jag har också normalt svårt med mycket folk och blir lätt trött och irriterad. Men här i Kina var jag förberedd på att det skulle vara mycket folk, det blev ju en del av upplevelsen. Jag kunde ju inte undvika folkmängden så det var bara att gilla läget.
   Jag kan verkligen rekommendera en rundresa i Kina för det var verkligen en häftig och oförglömlig upplevelse 🙂
   Kul att du gillar att följa mina upplevelser i Kina 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.