16. Med båt längs med Lijiangfloden. Kina

10e dagen den 7/4 på vår resa med Lotus Travel  https://www.lotustravel.se/resor/kina/stora-kina/

Efter flygningen från Shanghai till Guilin eftermiddagen dagen förut blev det en övernattning i Guilin. På morgonen steg vi upp kl.6.30 och checkade ut från vårt rum. Efter frukosten den här dagen åkte vi till floden för att gå ombord på en båt som under 4 timmar skulle ta oss till Yangshuo. I staden Yangshuo skulle vi sedan bo i tre nätter.

Båten glider sakta fram på Lijangfloden (el. också Lifloden) och vi har gott om tid på oss för att beundra och titta på det vackra landskapet med sina vattenfallbambulundar och höga vackra sockertoppsberg runt om oss hela tiden.

Jag fotade utöver lite sockertoppsberg även lite som hände på stränderna längs floden. Vi äter lunch på båten.

På bilderna nedan kan man se att de odlar under plast uppe på bergen. Jag vet tyvärr inte vad de odlade.

Fortsättning på dagen kommer i nästa inlägg.

16 tankar om “16. Med båt längs med Lijiangfloden. Kina

 1. Vad fint att ni fick tillfälle att ta en tur på Lijangfloden. Så vackert! Och du har verkligen fångat stämningen och naturen så fint i dina bilder. Visst är det en upplevelse att ha sett och upplevt allt detta. Vi var en vecka i området runt Yangshou i oktober ett år och bodde ute på landet. Här hyrde vi cyklar som vi trampade oss runt med i landskapet och hade cyklarna med på olika flottar på olika floder. Helt fantastiskt! Även ett par olika turer på Lijangfloden blev det och en fantastisk ljusshow såg vi en kväll här i Yangshou. Kanske fanns den fortfarande kvar.
  Ser fram emot fortsättningen.

  Gillad av 1 person

  • Så kul att du gillar min bildserie från floden 🙂 Det var en hel del att se under den 4 timmar långa färden. Jo ljusshowen finns kvar. Vi såg den på kvällen sedan på denna dagen men det kommer i ett annat inlägg. Det var en obeskrivligt vacker show. Helt magisk. Kul att du var nere i Yangshuo. Det är ju väldigt annorlunda Peking och Shanghai. Det var en upplevelse att även få komma till de södra delarna under resan. Var ju annorlunda där både i boende, atmosfär och vi ska inte tala om mat. Jag kommer att göra inlägg om det också.

   Gilla

 2. Vilken storslagen natur. Det är måleriskt som få. Kineser är oxå påhittiga. Knyta ihop fyra rör sen motor på det hela så båten är klar. Ser livsfarligt ut i mina ögon och nog tror jag inte att de kan simma så värst bra.

  Gillad av 1 person

  • Det var en fantastiskt vacker 4 timmars båtresa med en otrolig natur. Det var kul att se lite olika händelser längs med turen och inte enbart bergen. Men bergen var mäktiga. Båtarna av rör är ju verkligen påhittiga. Man tager vad man haver 😀 Är man en kreativ kines så är man. De är kanske jätteduktiga på att simma. Har de växt upp vid floden så kanske de har lärt sig det jättebra.

   Gillad av 1 person

  • Det var en jättemäktig båttur med vackra berg. Det var härligt att också utöver alla städer med mängder av folk få lite stillhet och naturupplevelse. Jag är glad för att du gillar bilderna. Har sett att du varit inne och tittat på hela serien från Kina vid samma tillfälle. Tackar så mycket för det :).Kul att du fortsätter att följa 🙂

   Gillad av 1 person

   • Jag älskar själv att resa, och jag tycker dessutom det är väldigt roligt att ”följa med” på andras resor 🙂 Det finns så många äventyr att ta del av, så himla roligt… Tack för att du delar med dig 🙂

    Gillad av 1 person

   • Åhh, vad roligt, tack för besöket, Skottland var fantastiskt vackert, men jag skulle rekommendera att åka dit när ljungen blommar, för det tror jag är riktigt magiskt. Det var enorma ytor av ljung på bergssluttningarna, och man kan ju bara tänka sig hur vackert det blir när ljungen väl blommar 🙂 Roligt att du blir inspirerad – det är ju det som är så roligt när man bloggar – att inspirera och inspireras 🙂

    Gillad av 1 person

 3. Det är ju verkligen sockertoppsberg, så vackert. Mycket att se i den här bildserien där du visar både vyer och livet på floden och på stränderna. Säger som Antonia, uppfinningsrikt och lite vådligt att använda stuprör till farkoster! Väldigt intressant och trevlig bildserie!

  Gillad av 1 person

  • Jag blir glad av att du gillar bildserien 🙂 Jag försökte verkligen utöver de vackra bergen skildra vad jag såg längs med färden. Det blev ju mycket bilder på 4 timmar så det var svårt att välja bilder. Jag tycker alltid att det är kul att fota människor som gör saker utöver ”de fasta” sakerna, byggnaderna eller som nu bergen. Bergen var riktigt mäktiga och vi hade de omkring oss under hela båtfärden. Stuprörsbåtarna kunde ju inte bli mycket enklare. Mycket påhittigt, får jag säga! Blir ju som en flotte med motor. Jag skulle inte vilja åka ut på floden i en sådan 😀 Fy, om man ramlar i.

   Gillad av 1 person

 4. Är lite efter igen! Tiden räcker inte till och jag vill verkligen ta mig tid att titta på dina fantastiska bilder från resan! En härlig resa på floden och såå roligt att få följa med – kul att du också gillar att fota vardagslivet som man passerar och inte bara den fantastiska naturen.

  Gillad av 1 person

  • Kul att du tittar in 🙂 Det var verkligen en naturskön resa på floden. Vad bra att du även gillar fotona som är från strandremsorna. Jag ville ha med det också och visa på att det ju bodde/fanns människor längs hela sträckan. Jag tycker själv att det är intressant att se när det händer vardagliga saker.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.