17. Hotellet i Yangshuo samt besök på landsbygden. Kina

10e dagen den 7/4  med vår resa med Lotus Travel https://www.lotustravel.se/resor/kina/stora-kina/

fortsättning på dagens föregående inlägg.

På eftermiddagen efter båtfärden åker vi till 5 stjärniga Green Lotus Hotell  där vi snabbt checkar in för 3 nätter.

Som vanligt håller detta hotell liksom alla de andra vi bodde på mycket hög standard.

Jag kan ju här inte låta bli att tänka på de enorma olikheter som vi människor i hela världen lever under. Jag känner mig så enormt tacksam att jag i Sverige lever och bor som jag gör. Det är ju oerhört ”nyttigt” att resa ut i världen och se, då man får ett helt annat perspektiv på så mycket saker.

Jag såg ingen direkt fattigdom i Kina men den finns säkert där också som i många andra länder, men boendestandarden skiftade enormt. I de stora städerna Peking och Shanghai levde ju många kineser som man kunde förstå hade det gott ställt. Det såg man på både bostadsområden, klädsel och vilka mer eller mindre lyxiga bilar som gick på vägarna. Men man såg ju också stor skillnad i städerna när man betraktade de olika bostadsområdena.

Vår 4e dag medan vi var i Peking i inlägg nr 5 så besökte vi ju en familj i ett höghus i ett typiskt bostadsområde i staden. Se länken nedan.

https://christinafotograferar.wordpress.com/2019/05/14/5-kinesiska-muren-kina/

Det var ju en avsevärd skillnad på det boende på landet som jag kommer att visa i detta inlägg.

Efter inlägget på vårt hotell nedan kommer inlägg från ett enkelt boende på landet.

Första bilden från foajen.

Utsikt mot bergen från hotellet

De 3 kommande bilderna har jag ”lånat” från hotellets (Green Lotus Hotell) hemsida.

Det fanns både hiss, rulltrappor och marmortrappor.

Under eftermiddagen i  Yangshuo åkte vi en tur ut på landsbygden (men som kändes vara inne i staden) för att besöka en lokal bondgård.

Vi fick komma in i en typisk bostad och se hur man hade det. Åkrar var där inte mycket att tala om. Liknade mest en kolonilott. De som bodde där försörjde sig på att odla och sälja grönsaker men de fick ju helt klart betalt för att ta emot turister och visa upp sitt hem. Jag tror inte att de hade klarat sig annars. Så liknande odlare hade säkert ett annat jobb bredvid.

Det måste ju finnas större gårdar.  Men de är visst statsägda. Man fick kanske därför inte komma dit.

De flesta invånarna i Yangshuo är småbönder och här odlas mycket ris, men också frukt och grönsaker.

Vi promenerade först förbi ett grönsaksstånd och över en flod innan vi kom till gården. 

Gården utsidan och inne.

Kök, vardagsrum och Tv i ett.

Ett till vardagsrum med både moped och cykelförvaring.

De 4 nästkommande fotona är på det ”riktiga! köket.

Höns både i bur och frigående.

Nu kommer bilder från odlingstäpporna.

11 tankar om “17. Hotellet i Yangshuo samt besök på landsbygden. Kina

 1. Ingen homestyling inför visa upp sig. Det ser ganska så sorgligt ut..man skulle tro att man fixar till lite när man visar upp för främmande. Det är dock snällt att de visar upp hemmet för turister. Det gör mig ledsen att folk ska behöva bo så, samtidigt så skulle man kunna ha det mer harmoniskt av det man har.

  Gillad av 1 person

  • Visst är det sorgligt att människor bor så. Jag var väldigt kluven när jag lade in fotot på vårt hotell i samma inlägg . Jag ville få fram kontrasterna och olikheterna som vi människor lever under. Jag skrev ju också om min tacksamhet att jag själv lever och bor som jag gör i Sverige.
   Vi var i ytterligare ett boende i Peking som kommer senare. De som visar upp sina hem har nog ett stort behov av extra inkomst och ser detta som en möjlighet att visa upp för turister. Jag skulle definitivt inte frivilligt vilja ha folk springande i mitt hem. Så de gör det förmodligen för att de måste dryga ut sin ekonomi.

   Gilla

 2. Wow, vilket hotell, så lyxigt och fint, men vilken otrolig kontrast till gården ni besökte. Det är intressant att ändå få möjlighet att se hur dom bor. Jag måste bara säga att jag gillar bergstopparna, dom är för charmiga 🙂 Många fina bilder du bjuder på!

  Gillad av 1 person

  • Vi bodde på så fina hotell under hela resan. Lotus travel hade verkligen ordnat fina hotell.
   I detta inlägg ville jag visa på olikheten och förutsättningarna för olika människor på vår jord. Jag skrev i inlägget att jag är tacksam för hur jag själv lever och bor i Sverige. Och så är det verkligen. De som visar upp sina hem behöver nog verkligen den extrainkomst som dessa visningarna ger dem.
   Visst är bergstopparna fina 🙂
   Tack för att du gillar bilderna 🙂

   Gillad av 1 person

   • Ja, hur det än är så har vi det bra i Sverige, och vi behöver inte öppna upp våra hem för turister för att få lite extrainkomster. Det är ju bra att den möjligheten finns för en del, men det är säkert inte så roligt. Det är en fantastisk resa du har gjort, väldigt roligt att hänga med 🙂

    Gillad av 1 person

 3. Visst har vi det bra här hemma, eller i alla fall de flesta, även om fattigdom finns här också. Spännande och lärorikt att komma ut och se hur det är i andra delar av världen! Ett riktigt flott hotell, men det är dina fina bilder från det ”vanliga” hemmet som är mest spännande att få ta del av. Bra att turismen kan ge lite extra klirr i kassan …

  Gillad av 1 person

  • Trevligt att du tyckte om att se mina bilder från bondgården på landet 🙂 Det är så tråkigt att människorna där lever under så enormt olika villkor. Men så är det ju i de flesta länder. Som du skriver även här i Sverige. Det jag gillar med att resa är att inte bara få se hur det ser ut med natur och bebyggelse i länder utan även få se hur människor lever. Det är intressant.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.