18. Ljus och vattenshow på Lifloden i Yangshuo. Kina

10e dagen den 7/4 på vår resa med Lotus Travel https://www.lotustravel.se/resor/kina/stora-kina/

fortsättning på dagens föregående inlägg.

På kvällen såg vi en fantastisk ljud- och ljusshow utomhus där de dansar, sjunger och gör allt uppträde på floden. Vattnet i Lifloden (eller också benämning Lijangfloden)  är scenen och de tolv bergen och himmelen fungerar som bakgrund. Användningen av ljus och vatten betonar verkligen skönheten av Lifloden och sockertoppsbergen. Över 600 artister uppträder. Det är lokala bybor och fiskare på bambuflottar.

Auditoriet ligger på naturliga öar i vattnet och publiken (2500 personer) sitter på utformade terrasser omgivna av vacker grönska.

Denna fantastiska färggranna och musikaliska show använder sång, bildspel, färggranna ljusspel, folkkläder, musik, för att levandegöra den berömda och gripande legenden av ”The Song Fairy” Lius tredje dotter.

De körde denna stora mäktiga show varje dag ibland 2 föreställningar samma kväll. Det var tvunget att det hann bli mörkt före de kunde börja.

Det var en storslagen och mäktig föreställning som inte går att beskriva och jag tror inte att bilderna kan visa hur det egentligen var att se denna show. Den måste man ha upplevt.

Första bilden är före det hade blivit mörkt på scenen där man kan se vattnet på floden med bergen i bakgrunden.

17 tankar om “18. Ljus och vattenshow på Lifloden i Yangshuo. Kina

 1. Wow, vilken show det måste ha varit 🙂 …såå maffigt! Min favorit är andra bilden, där bergstopparna är upplysta, och djupet i bilden ger en föraning om hur stor och mäktig själva ”scenen” är, snyggt. Fina bilder!

  Gillad av 1 person

  • Lite grann förmedlar nog bilderna. Men när man satt där och såg den otroligt vackra föreställningen så fattade man inte hur de bar sig åt. Det var enastående. Det var inte lätt att fota. Fick massor av suddiga bilder. Det var ju mörkt och enbart scenen lyste upp och så var det ju rörelse hela tiden. Tog först bilder med systemkameran men gav upp. Jag fick inte till det. Varvade sedan kompaktkameran med automatisk inställning samt mobilen. Och tro det eller ej, mobilen gav flest lyckade bilder 🤣😂

   Gillad av 1 person

 2. Jag kan bara ana vilken upplevelse det måste ha varit med detta ljud- och ljusspel! Bilderna ger en hint om vad som bjuds men så var det ju ljud och rörelse också, mäktigt. Andra bilden blir jag betagen av men bilderna är fina allihop.

  Gillad av 1 person

  • Det var ett par magiska timmar. Det var så enastående med allt skådedpel, musik, sång och allt ljusfenomen. Och så många där ute på vattnet. Det var inget vi alls kunde föreställa oss när vi läste programmet för resan. Andra bilden ger ju en liten aning om själva scenen och skådeplatsen. Det var tur att jag lyckades med en del bilder. Många blev suddiga. Mörker och rörelser gjorde det svårt att fota. Mixade systemkameran med kompaktkameran samt mobilen. Fick flest bra foton med kompaktkameran och mobilen 😂

   Gillad av 1 person

  • Tack! Kul att jag kunde förmedla lite av den storslagna showen 🙂 Det var som jag skrivit i tidigare kommentarer svårt att fota. Jag har fått lära mig för lite om att lyckas med systemkamerans inställningar när man fotar i mörker och ljus och motivet rör sig. Så det blev många suddiga bilder. Tur jag hade alternativ, med både kompaktkameran som fick stå på automatik och mobilen som ofta är räddaren i nöden 😀 D

   Gillad av 1 person

 3. Vad roligt att showen fortfarande är i gång. Minns den så väl fast det är många år sedan jag såg den. Vet att den invigdes i samband med OS i Peking och det var samme man som regisserade OS invigningen som gjorde showen här från början.
  Tycker du fick till jättefina bilder för ljuset / mörkret, rörelserna samt avståndet påverkar ju.

  Gillad av 1 person

  • Tack! Kul att du gillar bilderna från showen 🙂 Förstår att du minns den väl, för en sådan speciell sak glömmer man inte i första taget. Det var så enastående så man häpnade av hela uppsättningen. Kommer säkert aldrig att få se något liknande igen någonstans. Men det var svårfotat i mörker, ljus och rörelser. Tur jag hade både systemkamera, kompaktkamera samt mobil så det blev lite bilder.

   Gilla

  • Jo den showen var riktigt mäktig.
   Jo, jag är hemma ifrån Gotland och Visby efter en trevlig vecka där. Vi strosade runt i det vackra Visby en hel del samt var ute och körde på ön samt Fårö. Vi kom utan att vi visste det till upptakten till medeltidsveckan på söndagen. Vi gick runt i Visby sista dagen före båten skulle gå hem på kvällen och hamnade i ett tåg av medeltidsfolk.. Det var kul att se.
   Jag har precis laddat ner mina foton till datorn. Det dröjer nog lite till innan jag gör några inlägg, men det kommer.
   Förstår att det kan vara riktigt jobbigt i Visby under sommaren med folk överallt. Inte konstigt att du vill ha Visby ”för dig själv” 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.