21.En lugn park i Yangshuo samt måltid på kvällen. Kina

11e dagen den 8/4 med Lotus Travel https://www.lotustravel.se/resor/kina/stora-kina/

fortsättning på föregående inlägg , eftermiddag.

Här är lite bilder från en park som vi hittade under vår egna promenaddag i Yangshuo.

Det var skönt med lite lugn ett tag och komma ifrån allt bruset. Där satte vi oss på en bänk och fick till oss lite grönska och lugn och ro.

Så glad jag blev när en fågel visade sig och satt och kvittrade för oss. Eftersom det var så mycket brus och mycket folk överallt så var det en härlig känsla med fågelkvitter i en lugn park. Det blev ingen bra bild på fågeln precis men den blev ett starkt minne.

Maten i Yangshuo är verkligen annorlunda den vi ätit på de andra platserna och städerna under resan. Maten här  varierade verkligen. Det var inte helt lätt att beställa mat som vi ville ha. Vi ville inte heller riskera att beställa in larver, insekter, orm, anknäbbar eller något liknande.

På kvällen när vi beställde mat så blev vi inte riktigt kloka på vad det var. Det fanns larver och annat konstigt som vi såg på bilder.  En tjej som serverade förklarade till en bild att det var pig.  Den såg ut att ligga i sötsur sås.

Det vi fick in var köttbitar av gris men fulla av ben.  Lite senor också.

De hugger av/styckar lite hur som, på både fisk och kött o fågel.

Min man tyckte det var gott och stoppade in hela bitar i munnen och spottade ut benen precis som kineserna gör. För mig som vill veta vad jag stoppar i munnen blev det lite svårare. Hade jag nu haft kniv och gaffel så kunde jag ju skurit bort det lilla kött som det var på bitarna och ätit det. Med pinnar har man ju inget annat val än att stoppa in hela biten i munnen. Det fick vara för mig efter en smakbit. Jag höll mig sedan till grönsakerna och riset.

Min man fick äta upp det mesta av kötträtten.

Vi går hem mot hotellet för en välbehövlig vila inför nästa dag i Yangshuo.

10 tankar om “21.En lugn park i Yangshuo samt måltid på kvällen. Kina

 1. Men vilken park. Nästan som en bättre och välhållen naturreservat.
  Man kan säga mycket om vad de äter, och bordsskicket är inte det bästa men de har en känsla hur man lägger upp de olika rätterna, även på marknader.

  Gillad av 1 person

  • Parken var en glad överraskning som vi hittade av en slump. Det var verkligen skönt att kunna dra sig tillbaka en stund från allt stoj och alla rörliga intryck. Finns det natur någonstans så dras jag alltid till den. Får hålla med dig att uppläggen är fina. Även insekterna 😀 😀 😀

   Gillad av 1 person

  • Parken var en riktigt glad överraskning att vi hittade och att det var så lugnt där. Vi satt en lång stund på en bänk och bara njöt av utsikten mot bergen. Under den här intensiva resan med mycket folk och stoj överallt så var det riktigt skönt om kunde få lite ro någonstans. Det kunde man inte på många ställen precis.

   Gillad av 1 person

  • Det var verkligen ett andningshål 🙂 Kunde verkligen behövas lite lugn en stund. Hela resan var ju så intensiv och med mycket folk överallt. Kina är ju Kina med stor befolkning så det var vi ju beredda på när vi reste dit.
   Den där lilla fågeln blev verkligen ett starkt minne från parken. Från att höra allt brus och sorl hela tiden så kändes det härligt att höra en sjungande fågel utan något störmoment i bakgrunden.

   Gillad av 1 person

  • Just i Yangshuo i de södra delarna i Kina var det mycket (för oss) annorlunda matkultur. Parken var jättefin och en oas för lugn och ro. Just att hitta lite tyst och lugn var inte helt lätt i Kina med deras stora folkmängd. Fågeln kvittrade så härligt. Hemma lyssnar jag på fåglar dagligen men på den här resan så blev ett fågelkvitter lite wow!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.