22. Matmarknaden och matlagningskurs i Yangshuo. Kina

12e dagen den 9/4 på vår resa med Lotus Travel  https://www.lotustravel.se/resor/kina/stora-kina/

Den här dagen i Yangshuo var också till fritt förfogande. Men vi likt 10 andra från gruppen hade anmält oss till en matlagningskurs.

Vi gick först i samlad trupp till matmarknaden (den vi själva hittade dagen förut).

Matmarknaden håller ju inte precis svensk standard.  Det hade varit något för svenska livsmedelsverket att granska 🙂

Först kommer  bilder från matmarknaden.

Jag gillade verkligen inte djuren i bur. Men så har det ju varit i Sverige också en gång i tiden.

Här på bilder nedan lagar vi mat som vi sedan äter tillsammans. Det var riktigt roligt och det blev jättegott!

Vi fick var sitt litet kök med förberedda skålar med olika ingredienser. De skulle vi på ett noggrant sätt enligt konstens alla regler tillaga till oss själva. Det var verkligen inte lätt. Många saker i olika moment skulle hällas i.

Det var ett par wokade rätter samt dumplings.

Fortsättning på dagen kommer i nästa inlägg.

13 tankar om “22. Matmarknaden och matlagningskurs i Yangshuo. Kina

 1. Matmarknaden är spännande, men som sagt … djur i bur som väntar där är inte roligt att se.I övrigt ser det väldigt välsorterat ut och allt verkar finnas,
  Kul med matlagningskurs … lite skillnad mot att laga mat hemma, men kul att testa. 😉

  Gillad av 1 person

  • Djuren var inte någon kul upplevelse att se 😦 Det fanns mycket spännande på marknaden. Att laga mat på kinesiskt sätt blev en ny upplevelse och riktigt kul. Vi fick recepten med hem men blir nog inte att jag försöker laga hemma. Var lite komplicerat för mig 😀

   Gillad av 1 person

 2. Jag tycker det är hemskt att se djuren behandlas som råvaror. De stackars grodorna som sitter inklämda i nätpåsar 😢 Det är nog tur att man inte vet allt om hur djur har det här i världen! Men det värsta är att många människor inte behandlas mycket bättre i sådana länder som Kina. Inte så konstigt att de ”låser” in sig och inte tillåter omvärlden att få insyn i hur det är där.
  En av mina väninnor var i Kina för ett par år sedan och hon blev kidnappad och de försökte råna henne, men som väl var kom hon undan med blotta förskräckelsen. När folk lever under så fattiga förhållanden som många gör där så blir de nog desperata.

  Gillad av 1 person

  • Det var verkligen ingen kul upplevelse att se djuren som satt och väntade att bli mat 😦 Jag funderade lite på hur köttindustrin generellt såg ut i Kina. Det fick vi ju inte se. De har troligen enorma anläggningar för det.
   Kineserna får ju inte tillgång till västerländska internetsidor så de vet nog väldigt lite om västvärlden. Vi vet nog mer om dem än vad de vet om oss.
   Så hemskt det låter med din väninna. Vår guide sa att vi kunde känna oss trygga och att det sällan hände något mer än ficktjuvning vilket hon varnade oss för hela tiden. (Vi hade hänglås på våra ryggsäckar.) Likaså varnade hon för att gå med på att bli lurad iväg på någon restaurang där de kunde ha för avsikt att ta hutlöst betalt.
   Kineserna har ju väldigt stränga straff så det hände sällan kriminella saker.
   Din väninna måste ha haft höjden av otur eller så hade hon kanske råkat komma in på något konstigt kvarter.
   Vi upplevde inte direkt någon fattigdom i Kina jämfört med andra länder som vi varit i. Men det var stor skillnad på ”folk och folk”.

   Gillad av 1 person

 3. Rolig idé att få prova på att laga kinesisk mat! Härliga bilder från matmarknaden, allt verkar vara välordnat och snyggt upplagt. Djur i bur är ju vi inte vana vid förstås. Bilden med de pastellfärgade äggen blev jag extra förtjust i.

  Gillad av 1 person

  • Det var kul att vara med på den matlagningskursen. Maten blev så god. Men jag hade inte klarat av att laga den här hemma fast vi fick recepten på de olika rätterna. De pastellfärjade äggen var tydligen konserverade ägg som jag ändå inte fattar vad det är.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.