23. Promenad i vimlet på kvällen i Yangshuo samt Pizza. Kina

Fortsättning på 12e dagen den 9/4 på vår resa med Lotus Travel https://www.lotustravel.se/resor/kina/stora-kina/

Vi var ute i vimlet på kvällen. Det var dags att gå och äta något. Det kändes inte helt kul för nu skulle vi ju försöka undvika så att vi inte beställde in någon märklig mat. Vi ville inte ha orm, insekter eller annat konstigt som man kunde få på tallriken i Yangshuo. 

På vägen under tiden som vi börjat kolla in restauranger så mötte vi ett par från vår svenska grupp.

Vi började prata mat och de berättade att de hade hittat en pizzeria som de hade ätit på. Vi ville gärna veta var den låg.

Vi hittade den!!!! Jippi!!

Vi beställde var sin PIZZA och TYSK ÖL 🙂 Den tyska ölen var dyr, men det var det värt. Den kinesiska ölen som vi till varje gemensam måltid fick 2 glas av, var ganska så blaskig. Även den kinesiska ölen i barerna var inte som man kunde önska.

Vilken matlycka det blev av en enkel pizza och en tysk öl 🙂

Vi kom snabbt på att det för kineserna var lite exotiskt att gå och äta pizza. Det var nog lite högtidligt för dem som gjorde det. Dels var det dyrare och så fick de ju inga pinnar utan kniv och gaffel.

De satt och åt pizzaslicerna med fingrarna eller lite tafatt med gaffeln.

Men oj, vad de tittade på oss västerlänningar med kniv och gaffel i högsta hugg. De fick se på riktigt, hur man åt med kniv och gaffel!! Så exotiskt! Och som vi blev fotade där. Både av folk på restaurangen och folk som gick förbi som stannade upp och tog en bild. Det kändes som vi var kändisar.

Så jobbigt det måste vara att vara kändis och inte få äta ifred 🙂

Sedan blev det kvällsvimmel i en galet högljudd stad.

West Street är den äldsta gatan i Yangshuo med en historia på mer än 1400 år och är verkligen en gata som skiftar.  Lugn och fridfull på morgonen, medan den på kvällen är livlig och med neonskyltar som lyser upp gatan, för det är på kvällen som gatan verkligen lever upp.

Vi gick bl.a. på West Street och möttes av tjejer eller killar som ville att vi skulle besöka just deras bar eller klubb. Fick man dit västerlänningar så fick man även dit många kineser som ville betrakta västerlänningarna som man ännu inte är så vana vid.  Här fanns affärer som sålde allt från väskor, kläder, keramik, fejkade klockor mm.

Som vanligt blev vi fotade både öppet och i smyg. Vi västerlänningar är spännande vart vi än kommer.

12 tankar om “23. Promenad i vimlet på kvällen i Yangshuo samt Pizza. Kina

 1. Roligt med ombytta roller! Men att bli fotograferad hela tiden skulle jag inte gilla. Det där med maten: jag minns i Indien när vi plötsligt i en liten by kunde få pasta med räkor och kunde vila oss från alla starka smaker. Vilket kvällsvimmel! Vad gör mannen med munskyddet?

  Gillad av 1 person

  • Det där med fotograferingen av oss var ok. Det blev lite kul ju, att vi var så exotiska. Jag gick runt och fotade kineser och en del av dem fotade oss. Det gick ju jämt upp, så det bjöd jag på 😂🤣
   Förstår dig när du hittade pasta i Indien. Ibland vill man ju ha något annat.
   Här i Kina var maten god på hel resan. Fanns inget att klaga på de måltider som ingick för gruppen. Men just här i Yangshou var ju maten en aning speciell och det var när vi då skulle beställa mat just här, på egen hand som det blev lite problem 😀 Ville ju inte riskera att beställa skorpioner, kackerlackor, grodor eller orm 😀
   Han som slipar tror jag gjorde saker av buffelhorn.

   Gillad av 2 personer

  • Pizzan och den tyska ölen var värd sitt pris för att vara säker på att inte råka beställa in orm, skorpioner, grodor eller kackerlackor 🤣😂 Just här i Yanghsou var ju maten lite speciell. När folk ville dra in en på ställen så låtsades jag att jag inte hörde och fortsatte att gå 😀
   Hela resan var ett helt fantastiskt äventyr. Det hände sååå mycket varje dag. Jag har fler inlägg före vi åker hem, så än är det inte slut på minnen därifrån 🙂 Med alla blogginläggen nu, så reser jag en gång till. Att kolla alla bilder och minnas via dem blir så starkt från resan.

   Gilla

  • Ha, ha , ja vi kom nog ett flertal gånger in på deras motsvarighet till Facebook och instagram 🤣😂 Vi kunde ju bara skratta åt det. De fotade oss ibland i smyg, ibland helt öppet, ibland frågade de och ställde sig bredvid oss och tog selfies eller bad kompisen fota oss med dem. Ja varianterna var många. Men vi fotade ju dem också vart vi gick och många har ju kommit med i min blogg 😀 😀
   Just här i Yangshou var det ju så mycket konstig mat så för att slippa göra en ”felbeställning” så var ju pizzan helt rätt 😀 Men annars under hela resan och all mat som ingick i den med gruppen, så var maten jättegod. Fanns inget att klaga på.

   Gillad av 1 person

 2. Oj, vilket folkvimmel! Ombytta roller – eller kanske jämspelta roller. Du fotograferade kineserna och de fotade er! Kul minnen att ta fram!
  Lika svårt som det är för oss att hantera pinnar (ja, i alla fall för mig) – lika svårt är det för dem med kniv och gaffel – inget är självklart! Pizzan ser väldigt god ut – och tysk öl är ju alltid tysk öl!

  Gillad av 1 person

  • Det var mycket folk överallt precis som på de flesta platser vi var på i Kina. Det hade vi tagit med i beräkningen när vi åkte till detta folktäta land.
   Det var faktiskt lite kul med alla fotograferingar av oss både här och där som vi kom. Som du skriver lite ombytta roller överallt. Vi fotade ju dem.
   Att äta med pinnar var inte svårt. Vi fick både en gaffel och pinnar på vår första måltid och guiden sa att vi därefter endast skulle få pinnar. Så det var bara att öva. Det gick väldigt fort att lära sig men man fick inse att man åt mycket saktare än vad man gör med kniv och gaffel. Men att äta saktare ska ju vara bra för magen.
   Vi fick jättegod mat på hela resan men just här i Yangshuo var det svårt eftersom vi hade fria dagar och skulle beställa själv. Det var ju också här som de hade en del för oss ”märkliga” saker som vi inte ville äta men som de åt.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.