27. Lamatemplet. Peking. Kina

15e dagen den 12/4 på vår resa med Lotus Travel https://www.lotustravel.se/resor/kina/stora-kina/

Vi steg upp kl.4.45 på morgon för att hinna äta, checka ut från hotellet och flyga tillbaks igen till  Peking där vi började vårt äventyr.  Väl framme var det direkt fullt ös med program till sen kväll. Lamatemplet, Hutonger och Pekinganka.

Detta inlägg är från Lamatemplet.

Vi besökte först på dagen det vackra Lamatemplet, ett tibetansk-buddhistiskt tempel. Det ska vara ett de finaste tibetansk-buddhistiska templet som ligger utanför Tibet. Dalai lama brukar komma dit en gång om året och prata med munkarna.  Då stängs templet för andra besökare.  Vi såg hans högt uppsatta stol som bara han får sitta i. Man fick inte fota inomhus i templet.

Fortsättning på dagen följer

9 tankar om “27. Lamatemplet. Peking. Kina

 1. De är fantastiska fina utanpå också. Och gillar de knotiga träden. Men intressant att allén är grön medan träden för övrigt är utan löv.
  Man kan säga att du kom väldigt nära till Dalai lamas ande.

  Gillad av 1 person

  • Templet var jättevackert. Lika fint inuti men tyvärr fick vi ju inte fota inne. Det var fina guldbuddor och annan guldinredning. Utsirade stolar mm.
   När vi först kom till Peking så var inte mycket utslaget och det var kyligare. Efter att vi sedan varit i sydligare varmare områden under två veckor och kom tillbaka till Peking hade det på de två veckorna tagit fart i naturen där också och allt var på gång att slå ut där med.

   Jag kom ju så nära Dalai lama som det gick. Precis intill hans stol där han brukade sitta när han var där. Inte dåligt att ha kommit så nära 😀

   Hittade en intressant länk om Dali lama. jag visste inte att han var den 14e och att varje ny Dali lama utsågs som barn. Visste inte heller att hans riktiga namn var Tenzin Gyatso.

   Vår guide berättade att nuvarande Dalai lama har utsett en ung efterträdare som också hade en egen stol i templet och som följde med Dalai lama på hans resor.

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Dalai_lama

   Gilla

   • Tack för förklaringen för trädmysteriet.
    Jag viste om att Dalai lama utses när de fortfarande är väldigt unga. Men visste inte att lärningen följer laman vart han än går. Men egentligen är ju logisk. 🙂

    Gillad av 1 person

 2. Jag har lite svårt för sånt som är överdekorerat och förgyllt som på de översta bilderna. Men pelarna och arkaderna gillar jag, de liknar trädalléns stammar och lövtaket som välver sig. Att besöka ett tempel måste vara en annorlunda upplevelse.

  Gillad av 1 person

  • Det var mycket intressant att besöka templet. Dessutom att få se den vackra insidan som vi ju inte fick fota. Stod bredvid Dalai lamas stol som han brukade sitta i när han var på besök. Inte dåligt det, att ha stått intill hans stol 😀 Tempel brukar ju var väldigt dekorerade.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.