29. Fri dag i Peking och hemfärd. Kina

16e och 17 dagen den 13/4 och 14/4 på vår resa med Lotus Travel https://www.lotustravel.se/resor/kina/stora-kina/

Den 16e dagen hade vi en fridag i Peking för att hinna shoppa inför hemresan nästkommande dag.

Vi var på en inomhusmarknad men det var ganska jobbigt för försäljarna var som hökar på oss.

Vi shoppade lite och prutade men vet inte ändå om vi blev lurade eller ej. Riktlinjen var att pruta ner 80 % och sedan sakta gå upp till vad man ville betala eller gå där ifrån och pruta på ett annat ställe. Man fick verkligen jobba hårt med prutningen. Jag tycker verkligen att det är jobbigt med att behöva pruta på allt. I finare märkesaffärer prutade man inte. Men där var det verkligen inte billigt.

Vi strosade runt lite och det var mycket trafik på de flesta gator. Där var folk som befann sig mitt ute i den trafikerade gatan och sopade gatan mitt ibland bilarna. Vi kom till ett väldigt långt övergångsställe. Var knappt man hann över innan det blev röd gubbe.

Den 17e dagen på vår resa var det dags att flyga hem.

Nu var det 9tim och 30 minuters flygning till svensk mark och Arlanda. Sedan vidare lite till tid för oss.

Jag har verkligen försökt ta er, mina bloggvänner,  med på resan genom 29 inlägg (17 dagar) med många foton och  berättelser. Det har för mig varit som om jag har rest en gång till medan jag har sorterat och lagt upp alla bilder. Minnena kom verkligen tillbaka.

Jag kan verkligen att rekommendera dem som har möjlighet, att göra denna resa till Kina någon gång. Den har varit helt fantastisk. Vi har fått uppleva och se så väldigt mycket. Det har varit intensivt och ingen tid har gått till spillo. Vi hade det så trevligt.

Det har varit bra att nästan all mat och dryck har ingått i priset. Det har bara varit på några fria dagar som vi själva fått hitta restauranger. Men det var en upplevelse det med. Speciellt i  Yangshuo.

Resebolaget Lotus Travel https://www.lotustravel.se/resor/kina/stora-kina/ hade verkligen ett jättebra upplägg på ”Stora Kina”, resan (som den hette ) och vi är så nöjda med dem. Vår kinesiska svensktalande guide var så duktig. Resan utgick från Arlanda men man kunde få anslutningsflyg från Köpenhamn och Göteborg inkluderat i samma pris.

Man kunde välja mellan 15 eller 17 dagar och vi valde 17. Det var bra med de 2 extra dagarna till mer fri tid och hinna lite mer på egen hand och även hinna ta det lite lugnare de dagarna på egen hand. Vi hade också väldigt tur med vädret och turen att resa vid den tiden som alla körsbärsträd blommade.

Tack för att ni har följt min resa!

Nu kommer jag att ta lite sommarpaus från bloggen. Ska snart åka till vackra Gotland. Blir kanske lite bilder därifrån. Fast just nu har jag kommit in i en svacka och har ingen fotolust alls. Men kommer nog snart upp ur dippen igen.

Återkommer så småningom igen till bloggvärlden.

25 tankar om “29. Fri dag i Peking och hemfärd. Kina

 1. Hu, så mycket bilar! Prutning är verkligen inte något man är van vid, det är alltid jobbigt, tycker jag. Tack själv Christina för alla trevliga och informativa inlägg från din fantastiska Kinaresa och alla fina bilder därifrån! Förstår att det var roligt att återuppleva och minnas och nu har du ju blogginläggen som en resedagbok. Gotland lockar nog till några foton, anar jag. Trevlig semester önskar jag dig!

  Gillad av 1 person

  • Det gick väldigt mycket trafik i Kina och framför allt i städerna. De hade enorma vägsystem som gick uppe och nere och i ”snurror” samt många filer i vardera riktning även inne i det centrala i städerna. I bild 8 uppifrån vid det långa övergångsstället kan man räkna till 6 filer bara i en riktning till vänster i bilden.
   Så kul att du har tyckt om att följa min resa 🙂
   Jag skickade text och lite bilder om varje kväll via en kinesisk app We chatt till våra flickor. Det jag skrev där blev den första dagboken som jag kopierade ner i ett word dokument när jag kom hem innan jag tog bort appen. Det hade jag stor nytta av när jag sedan gjorde mina blogginlägg.(västerländska appar som messenger fungerar inte i Kina så denna app var till stor hjälp av och var bra att hålla kontakt. )
   Så helt klart blir dessa 29 inlägg på bloggen ett minne att gå tillbaka till.
   Jo, lite bilder blir det säkert på Gotland 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Det var verkligen trevligt att få följa med i din resa. En spännande dagbok du skapade också som inte minst du kan alltid bläddra och minnas resan.
  Gottland kommer nog ge en hel del bilder med.
  Ha det så skönt.!

  Gillad av 1 person

  • Tack! Jag är glad att du har följt mina inlägg från Kina 🙂 Jo, det har verkligen blivit en riktig dagbok som jag kan gå tillbaka till. När jag började med blogginläggen hade jag ingen plan utan det blev bara så att jag gick från dag till dag. Jag hade med på resan en anteckningsbok men det blev inget skrivit i den. Jag skrev hem till mina flickor varje kväll via en kinesisk app we chatt. Du kan läsa i mitt svar till Jag här ovan. Det blev mina första anteckningar.
   Lite bilder blir det nog från Gotland 😀
   Ha det så bra du med!

   Gilla

 3. Oj, vad mycket bilar, och vilket långt övergångsställe. Tack för att jag har fått följa med på den här resan, det har varit fantastiskt spännande, och jag blir verkligen sugen på att själv åka dit. Önskar dig en trevlig resa till Gotland 🙂

  Gillad av 1 person

  • Det var mycket trafik överallt. Om du kollar bild 8 ovanifrån med det långa övergångsstället så kan man till vänster räkna till 6 filer bara i en riktning. De hade enorma vägsystem som gick uppe och nere och i ”snurror” samt många filer i vardera riktning även inne i det centrala i städerna.
   Tack och så kul att du har tyckt om att följa mina inlägg från Kina 🙂
   Jag kan verkligen rekommendera denna resa. Den var både speciell och mycket givande.

   Tack! Jag hoppas även på fint väder på Gotland. Min man och jag har hyrt ett stort hus innanför ringmuren i Visby. Våra 3 tjejer och deras sambos ska också med. Vi ska åka ut dagsturer på ön och naturligtvis även utforska Visby.

   Gillad av 1 person

   • Du har verkligen lyckats fånga det långa övergångsstället i den bilden 🙂 Hoppas ni får fina dagar på Gotland, också ett ställe jag gärna skulle vilja besöka… listan börjar bli lång nu 😀

    Gillad av 1 person

  • Ha, ha ! 😂🤣 Jag kom på efter hand att jag nog var lite överambitiös. Så semester behövs 😀 Men det blev en ordentlig dagbok till mig själv också att gå tillbaka till. Men just nu känner jag mig lite trött på och behöver vila från bloggen. När jag hade börjat på ett sätt med att skriva om dag för dag ville jag så gärna göra klart.
   Min man och jag har hyrt ett stort hus innanför ringmuren i Visby. Våra 3 tjejer och deras sambos ska också med. Vi ska åka ut dagsturer på ön och naturligtvis även utforska Visby.
   Kommer väl att ta lite bilder där med. Får se om jag gör några inlägg därifrån längre fram. Men då blir det i så fall i ett lite enklare format 😀
   Ha det så bra!

   Gilla

  • Tack! Så roligt att du har tyckt om och följt mina inlägg 🙂 Jag tog på mig lite väl mycket när jag började lägga in dag för dag. Men eftersom jag började så ville jag göra klart enligt datumen och dagarna i tur och ordning. Det blev ett himla jobb. Jag hade ju bilder att sortera både från systemkameran, kompaktkameran samt mobilen. Var ca 1500 bilder. Sortera ut och komprimera varje bild till lagom storlek för bloggen så de inte skulle stjäla för mycket utrymme.Och så text på det.
   Samtidigt har det varit roligt. Nu har jag ju en dagbok från resan.
   Nu blir det snart Gotland med min man och våra 3 tjejer och deras sambos. Ska bli trevligt!
   Ha det så bra!

   Gillad av 1 person

 4. Din resa har verkligen varit en upplevelse även om jag inte varit med från början..ska så småningom försöka att gå tillbaka i dina inlägg och titta lite närmare på det jag missat.. Du lägger upp dina inlägg på samma sätt som jag ofta gör, att det blir som en digital dagbok.. Jag tycker det är jättekul att gå tillbaka hos mig själv ibland 🙂 .. Pruta är verkligen det värsta jag vet..glad att vi inte har sådant i Sverige… ha en riktigt fin söndag nu …

  Gillad av 1 person

  • Beklagar mitt sena svar. Har varit en vecka på semester på Gotland. Har tänkt att ta ytterligare en liten paus från bloggen. Jo visst, blir det utöver att dela med sig på bloggen, även som en resedagbok som är kul att själv ha att gå tillbaka till. Resan till Kina var verkligen en stor upplevelse. Kul att du tittar in på min blogg om Kina 🙂

   Gilla

  • Ursäkta mitt sena svar. Nyss hemkommen från Gotland och pausen från bloggen. Jag kommer dock att ta ytterligare en paus. Kul att du följt mina Kinainlägg. Det var verkligen en intressant och givande resa. 10 timmars flygresa är inte så farligt som det låter. Är mest bara tråkigt. Vi hade ytterligare flygresa på det innan vi var hemma. Upplevelsen på ”långvägaresor” kompenserar de långa flygningarna.
   Veckan på Gotland var fin. Det är en riktigt vacker ö och Visby är fantastiskt. Jag kommer nog att lägga in lite bilder därifrån så småningom, men har ännu inte tittat på eller laddat ner bilderna.

   Gilla

 5. Det har varit väldigt roligt att följa med dig på resan och uppleva mycket ännu en gång. Och med tämligen hög igenkänningsfaktor. Vi har ju på egen hand tagit oss runt i Kina med båt, tåg och flyg och hade ju stora möjligheter eftersom Peking var vårt hem i fyra år. Har man begränsad tid så är det ju väldigt smidigt att följa med på en resa i grupp och jag förstår att ni haft det bra.
  Önskar dig en fortsatt fin sommar.

  Gillad av 1 person

 6. Jag är allergisk mot försäljare som är som hökar.
  Förstår att det känns som att resa dit igen när du jobbat med alla dessa blogginlägg. Måste säga att du gjort ett helt fantastiskt ”jobb” och det är inte det minsta konstigt om du blir låg som en respons. Konstigt vore annars. Tack för att jag fått ta del av detta. Gissa två gånger om jag är nyfiken på att se vad ni gjorde på öjn. Det är mycket intressant att få se det med någon annans ögon och smak.
  Sköt om dig.
  Kram Bosse

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket 🙂 Kul att du uppskattar mina Kinainlägg 🙂 Hela serien tog faktiskt musten ur mig. Men är glad att jag höll ut till slutet. Blev ju samtidigt en reseberättelse för mig själv att gå tillbaka till.
   Jag har en hel del bilder från Öjn men har ännu så länge enbart laddat in dem i datorn. Har inte gjort något med dem än. Men det kommer så småningom.
   Vi hade en riktigt fin vecka på vackra Gotland och körde ut på en del utflykter. Bodde innanför murarna i vackra unika Visby, så det blev en hel del traskande både innanför murarna och runt på utsidan.
   Ha det så bra bra!

   Gilla

  • Tack för din brysigomkram 🙂 Nej jag är inte ute på något nytt 😀
   Har bara tagit en lång utloggad paus från bloggen. Har inte ens varit inne och kollat andras inlägg heller. Har precis börjat sortera bland mina Gotlandsbilder från när vi var där i början av augusti. Är lite segt. Tyvärr har jag glömt vad olika ställen hette som vi var på. Hade ju inte tid att skriva ner, då all ”ledig” tid ägnades åt de 7 andra i sällskapet. Jag ska försöka lägga in dem lite tematiskt istället för att berätta var de är ifrån eller dag för dag. Du kan ju då roa dig med att gissa var fotona är tagna 😀
   En brysigomkram till dig också ! Trevlig helg!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.