1. På Gotlandssemester

Nu har jag äntligen tagit itu med mina bilder från Gotland och kommer att fylla på med inlägg efterhand.

I månadsskarven juli/augusti åkte vi en vecka till vackra Gotland. Vi hade bjudit med oss våra 3 flickor med sina sambos. Huset som vi hade hyrt låg precis innanför ringmuren i Visby. Trädgården hade ringmuren på ena sidan. Huset var nyrenoverat och fullt modernt.

Det var jättesvårt att hitta lediga hus att hyra för 8 personer. Hade helt klart varit lättare om man varit färre till antal och då hade man inte behövt boka så långt i förväg. Vi bokade redan i oktober året innan och de hus som vi gjorde förfrågan på var redan tingade. Men här fick vi napp när vi nästan hade gett upp.

Inte gjorde det saken lättare när våra kriterier var 4 sovrum med plats för 2 personer i varje, 2 badrum, diskmaskin, allergifritt, centralt i Visby samt tillgång till parkering för 2 bilar. Men allt uppfylldes!

11 tankar om “1. På Gotlandssemester

 1. Förstår att det krävdes en tidig planering, men vad bra det verkade vara. Det är sådant jag kan drömma om när jag går innanför muren. Tänk att få komma in i en trädgård. Förstår att det var extra nice när kvällsbelysningen tändes. Ska bli trevligt att få följa dina fotospår på denna underbara ö. Men nu tillbaka till städningen.

  Gillad av 1 person

  • Städa! Jo det måste man ju ibland 😀 Inget kul ,men nödvändigt. 😀

   Det var verkligen en perfekt plats att bo på. Bra läge för att bara traska ut i Visby på upptäcktsfärd eller till någon restaurang eller annat vattenhål. Bra utgångsläge för utflykter på ön. Väldigt nära till mataffären också.
   Städa fick vi ju också själva göra innan vi lämnade huset. Man brukar ju få göra det när man hyr hus eller stugor. Men för 8 pers så gick det i ett jehu! Alla gjorde sin uppgift.
   Sopsorteringen var det däremot svårt att göra. Exakt allt skulle ju sorteras och det är vi inte vana vid i den omfattning. Vilka roliga sopsorteringsdiskussioner det blev bland oss ibland , om det var det, eller det.

   Gilla

 2. Tänk att det kan bli roligt att göra även den sysslan. 🙂 Undra om ni lottade sysslor när det gällde slutstädningen. Det hade varit likt mig. Jag har skrivit upp dig i min plankalender. När jag behöver en paus i alla domaruppgifter på tre ställen under november, ska jag gå in och suga på en karamell åt gången. I detta trista väder blir det extra kul. Dessutom är jag nyfiken och såg med ”ett öga” att du varit där jag inte varit. Kram

  Gillad av 1 person

  • Nä det lottades inte . Det bara blev. Allting rullade hela tiden på utan diskussioner. Alla gjorde på något sätt ”sitt” under veckan. Men vi är en väldigt tight grupp när vi är tillsammans och det är jätteroligt. Det enda som de andra hade bestämt i förväg var att de tre paren (våra 3 döttrar med sina sambos) hade bestämt att stå för och laga 2 middagar var och att vi åt ute på restaurang en kväll samt lunch ute när vi var på utflykter. . Min man och jag skulle inte stå för och laga någon mat tyckte det. Likaså gick de och handlade bullar till frukost varje dag. De ville göra det då vi ju bjudit alla på boende och båtfärd.
   Vad kul att du vill gå in ock titta och följa våra upptäckter på Gotland 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.